Isover en andere Brabantse industriële bedrijven verrijken zich met emissierechten

Het duurzame isolatiebedrijf Isover, onderdeel van het Franse moederbedrijf Saint Gobain, slaagde erin om geld te maken van de stikstof die het op papier uitstoot. Dat schiet de Brabantse politicus Hermen Vreugdenhil in het verkeerde keelgat.




Quote:
Reactie N van Rooij : Brabant is dezelfde provincie waar de boeren verplicht de ammoniakuitstoot moeten reduceren voor 1-1-2024. Voor melkveehouders betekent dit dat de uitstoot per koe terug moet van 13 kg. NH3 naar 7 kg. De gratis ammoniak voor Isover van 250 ton NH3 betekent dat de verplichte reductie voor de boeren voor 41.000 koeien (20% van de Brabantse koeien) weer ongedaan gemaakt worden . De ca 400 boeren voor deze 41.000 koeien moeten hiervoor ca € 100.000,00 per bedrijf is 40 miljoen in totaliteit investeren zonder dat daar een verdienmodel tegenover staat. Bovendien zijn het investeringen in niet bewezen technieken die bij rechtbanken steeds weer onderuit gaan.

Nu zal Johan Vollenbroek wel zeggen dat het aantal koeien drastisch minder moet worden, maar het aantal koeien Voor de aanwijzing van de N2000 gebieden was hoger dan het huidige aantal. Dus op basis van het bestaande gebruik is daar geen reden voor.
Deze feiten tonen aan dat het Brabantse beleid absurd is. Aan de ene kant gratis rechten weggeven en boeren verplicht laten reduceren. Deze reductie wordt ook nog ingezet voor nieuwe ontwikkelingen. De natuur gaat er niet op vooruit.

Meer: foodlog.nl/artikel/titel/

Deel dit topic

Reacties

+1
robbies
Dat roepen we al jaren. Al in 2016 werd aangetoond dat 1 op de 3 industriële bedrijven geen geldige NB-vergunning heeft in Brabant, dat terwijl alle veehouderijen wel een vergunning hebben. Gevolg van jarenlang keihard repressieve handhaving op veehouderijbedrijven. Ambitie van de Omgevingsdiensten was in 2020 alle veehouderijbedrijven te controleren en 121 andere industrien. Als je niet controleert, is de uitstoot er niet denken ze in Den Bosch....
weurding
How doe😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN