Wunnekink: ‘Vertrek als voorzitter niet helemaal vrijwillig’

Het nieuws, op 22 september, over het plotselinge vertrek van Erwin Wunnekink bij FrieslandCampina sloeg bij veel leden in als een bom.

Deel dit topic

Reacties

ted9
In het artikel word aangegeven dat fc een verwerkingscapaciteit heeft van 15miljard ltr maar slechts 10miljard heeft van de leden. Om dan toch nog zo goed uit te betalen moet je wel heel goed draaien daar kan men dus nog niks van zeggen.
+1
Noorderling
@ted9
Even verdiepen in garantieprijs systematiek en de bijbehorende winst. dat laatste is er niet, hoe goed gaat het dan?
ted9
@Noorderling Nog niet heel slecht laat jij je stal maar eens voor een derde leeg met bijbehorende hypotheek. Hoor jij dan ook nog bij de 25 procent beste bedrijven?
+2
Bennie Stevelink
@ted9 op de ledenbijeenkomst werd verteld dat die 15 miljard alle verwerkingscapaciteit is over de hele wereld. Dus ook in de Filipijnen, Vietnam, Nigeria, enz.
De capaciteit in Nederland bedraagt naar schatting ruim 10 miljard liter. Het percentage leegstand is dus veel kleiner dan 33%.
+7
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink veel te feitelijk dit Bennie er moet wel wat te mekkeren overblijven 🙂
marcsterreborn
@mlkvhoudr geen punt. Dat lukt hier altijd.
diekman
@Bennie Stevelink Bennie hoeveel krijgt Hein Schumacher mee bij vertrek.
@diekman De fabriek in Borculo .
klant
@Bennie Stevelink dat valt wel te hopen.
+2
Noorderling
@ted9
garantieprijs is ook maar een gemiddelde, dan doet rfc het zonder winst dus gemiddeld. Kun je tevreden mee zijn, ik verwacht er meer van.
Vertel me maar niks over een lege stal, dat is mede door rfc bewerkstelligt en dan moet je inderdaad flink je best doen om bij het gemiddelde te komen.

Dan komt het, heb je een excuus of een plan. Wanneer jezelf de keuze's maakt of ze voor je gemaakt worden maakt nogal een verschil. Eerst schreeuw je om melk, geen spelregels. Dan allerlei regelingen, dan rode bakjes en nu gaan we kapot door onderbezetting?
Iedereen overkomt eens een keer wat, maakt fouten, daar is niets mis mee. Alleen kan ik nergens aan een plan ontrafelen behalve korte termijn brandjes blussen. Wat er nu voor ligt aan financieringsplan met de losse eindjes die er langzaam ingedrukt zijn gaat het probleem alleen nog maar verergeren. Of men trekt het kapitaal er uit omdat men het niet vertrouwt, jongeren die er nog geen geld in hebben kunnen voor evenveel melkgeld netzo goed ergens anders leveren omdat de cooperatie niets oplevert behalve over 30jaar wellicht, wie dan leeft wie dan zorgt.
Dwers.
@ted9 hoorde op de ledenbijeenkomst RFC dat verwerkingscapacitet 12 miljard is .
+3
Bennie Stevelink
Het verhaal in Melkvee komt aardig overeen met mijn inschatting: Wunnekink is opgestapt doordat na het vertrek van Frans van den Hurk vanuit de ledenraad populistisch powerplay werd gespeeld. Het belang van RFC en haar leden is hier niet mee gediend.
+2
Melkboer16
@Bennie Stevelink populisme overheerst overal!
Frans van de Hurk zal wel een beste kerel zijn maar in maanden kun je niet de coöperatie doorgronden.
Overigens neem ik het het bestuur zeer kwalijk dat ze al een jaar wisten dat Keurentjes zou stoppen met melken.
Attema zal ook wel een goeie zijn maar is ook niks meer als een beroeps bestuurder.
Aan de andere kant hoeft dat niet eens erg te zijn maar zijn er nou geen kundige veertigers?!
jg
@Melkboer16 Wat kun je als bestuurder realiseren ? Door de verschillende belangen van individuele leden is begrip voor elkaars standpunt realiseren het enige. Daarna moeten er beleidskeuzes gemaakt worden die altijd gunstig en ongunstig uitvallen. Alleen financiele topresultaten houden iedereen tevreden, dat lukt alleen als het aanbod kleiner is dan de vraag.
+1
robbies
@Bennie Stevelink jouw inschatting is je ingefluisterd dus het zou wel raar zijn als dat niet overeenkwam. Maar heb je nu als zelfbenoemde hogere waarheidsvinder vd Hurk al gebeld? Want je loopt aan de lopende band op allerlei fora hem de schuld in de schoenen te schuiven van de bestuurscrisis, maar heb je hem daar daadwerkelijk over bevraagd?
+2
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Wunnekink is opgestapt doordat na het vertrek van Frans van den Hurk vanuit de ledenraad populistisch powerplay werd gespeeld. Het belang van RFC en haar leden is hier niet mee gediend.

Je zit er wederom behoorlijk naast. Er speelde veel meer, ook voor de aanstelling van van den hurk. Daarnaast is het belang van de leden gediend met een bestuur dat vertrouwen geniet. Dat vertrouwen was er al lange tijd niet meer blijkens de ncr- enquête. Je “betrouwbare “ bronnen laten je de laatste tijd behoorlijk in de steek.
+1
Bekkink
@Bennie Stevelink volgens anderen was het een verademing dat wunnekink weg ging. Nieuwe frisse wind door het bestuur! Er volgen er nog meer die altijd alleen maar ja knikten..En dit hoorde ik bij een huiskamerbijeenkomst met 1 van t hoofdbestuur.
tok achterhoek
@Bekkink Klopt, erwin had je ook nx aan. Als je zelf geen bedrijf hebt gehad, nou dan weet ik het wel
Melkboer16
@Bekkink noem dan ff man en paard want zo maar wat beweren anoniem hebben we niks aan.
Afgelopen jaar zijn er meer vertrokken uit het hoofdbestuur zoals Doeschot en Mulder waar de laatste toch over de capaciteit beschikte om voorzitter te worden.

Hebben hier in de regio ook genoeg districtsraadsleden gezien die er op hun bedrijf met de pet naar gooiden en rustig zonder tegenkandidaat mochten blijven zitten en pas uit de dr gingen als ze stopten met melken.
Die hadden toen de eer aan zichzelf moeten houden en niet doodleuk blijven zitten en over hun eigen graf heen regeren.
+2
Eddie1
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
vanuit de ledenraad populistisch powerplay werd gespeeld

Kun je gelijk in hebben, maar we weten niet wat er precies aan de hand was. Erwin zit de laatste tijd wat in de krant/bladen huilie huilie te doen. Hij is niet voor niets weggestuurd waarschijnlijk, zoals hij zelf zei is/was hij onderdeel van een oude bestuurscultuur.
Hij zat er vanaf 2009 al dus dat is niet eens een hele slechte analyse.

Erwin kan zich maar beter naar zich zelf kijken en niet te veel naar anderen. Hij heeft een gekrenkt ego nu en probeert iedere gelegenheid aan te grijpen om via bladen/kranten zich zelf schoon te praten.

Hij is weg als voorzitter nu, hopelijk heeft de nieuwe meer succes!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0