Hoogleraar: vergunning bij natuurgebied in gevaar

De overheid moet aantonen dat beschermde natuurgebieden niet verslechteren. Als de overheid dat niet kan, is er een reëel risico dat vergunningen moeten worden ingetrokken. Dat stelt hoogleraar Chris Backes van de Universiteit Utrecht.

Backes gaf donderdag een toelichting aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een advies van het Planbureau voor de Leefomgeving. Een van de kernpunten in het advies is dat het natuurbeleid meer gericht moet worden op de natuurkwaliteit en niet alleen gefocust moet zijn op stikstof en de kritische depositiewaarden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Bekkink
Dorpen bij natuurgebieden dus ook afbreken?
@Bekkink Juist alle wegen weg , industrie binnen 35km weg.
+1
kanniewaarzijn
@Detukkeroettwente Nee nee, alleen NH3 is schadelijk. NOX kan geen kwaad.
+2
BertK
@kanniewaarzijn Juist, aantonen dat verslechtering door NH3 komt en niet door iets anders!
bio boer
@kanniewaarzijn nox waaid wel over 😁
Oplossen dit jaar nog .
producent
Het blijkt maar weer de hele stikstof discussie is een politieke kwestie.

PBL lijkt kritische depositiewaarden niet meer heilig te vinden als basis voor beleid en recht
msn.com/nl-nl/gezondheid/…
BertK
@producent Goed nieuws toch?

Kan iemand zijn verdienmodel verknallen maar voor vele anderen een opluchting.
demelkboer
@producent hoeft niet positief te zijn. Als een gebied in Aerius onder of op de KDW zit maar een of andere ecoloog zegt dat de natuur toch niet goed hersteld ben je nog de LUL
+1
Melkveehouder.
Volgens mij klopt dit niet. De overheid moet niet aantonen dat de natuurgebieden niet verslechteren, maar aantonen dat er natuurherstel plaatsvindt. Als niet wordt aangetoond dat natuurherstel plaatsvindt mogen er geen nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden.

Dit lijkt op een creatieve manier om (bij de onwetenden in de Tweede Kamer) te suggereren dat er met het intrekken van vergunningen natuurherstel zal plaatsvinden. Om vervolgens op deze manier nieuwe ontwikkelingen toe te staan. Op dit soort ontwikkelingen moeten we als sector alert zijn.
demelkboer
@Melkveehouder. Precies. Op deze manier Kun je ook vergunningen intrekken bij gebieden waar de kdw niet wordt overschreden.

IK raad jullie aan het quick scan rapport aangaande stikstof van het PBL te lezen.

De richting wordt wel duidelijk , 25 miljard op te saneren. Liefst dicht bij de natuur. Dit geeft namel ij k het meeste ruimte voor andere activiteiten. Deze activiteiten kunnen dan straks zonder vergunning maar met een melding volstaan.
Jan-T
Natuur herstel is nodig waar de TBO's en NGO's geen onderhoud voeren in de terreinen.

Uitbreiding van natuur is nodig als er natuur verdwijnt in zee of ja wat kan je nog meer verzinnen.
Dus waarom extra natuur terwijl de bestaande natuur niet word onderhouden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN