Meld je aan

UPDATE PRIKBORD.

Wimsumar - 4 jaar geleden

Co Scholten (webmaster) schreef: 2012 gaat voor de toekomst van het Melkquotum 'prikkebord' een belangrijk jaar worden. Technisch gezien is dit prikbord niet de modernste, in 2009 is de laatste grote update geweest en ik kan jullie alvast verklappen dat we bezig zijn met een compleet nieuwe versie. Natuurlijk met behoud van het complete archief (met een veel betere zoekfunctie) en nog veel meer mogelijkheden. Wat voor toevoegingen/uitbreidingen vinden jullie leuk?

Dit topic is eerder geplaatst op het Melkquotum prikbord.

De beste reactie is gegeven door  Red bull:

Voor mij hoeft er ook niet zoveel aan te veranderen, maar zoals hier al eerder gezegd zo het wel handiger zijn dat je afbeeldingen kunt toevoegen in een bericht middels 'plakken'. Ook vind ik het goed dat het laagdrempelig is doordat je anoniem kunt prikken, houden zo. Op een gegeven moment weet je wel zo ongeveer wie er achter de profielen schuil gaan. Misschien is een vermelding van de streek/provincie per deelnemer wel interessant.


55 reacties

Sorteer op tijd Sorteer op waardering
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Gepost door: paul ()

Datum: 29 december 2011 16:31Vrouwen !

------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------

Gepost door: jan is hobbyboer ()

Datum: 29 december 2011 18:42

wim heeft vast ook nog wel wat tips

------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------- --------------------------------------

Gepost door: arie.j ()

Datum: 29 december 2011 19:20Zoekfunctie verbeteren is nooit weg, die is nu maar heel matig.

Ook het verdwijnen van het woordje nieuw na lezen werkt lang niet altijd, ik moet nogal eens "Markeer alle berichten als gelezen" aanklikken.En ja, wat is technisch mogelijk? Als de afbeeldingen gewoon via kopiëren en plakken waren neer te zetten zou dat natuurlijk een groot gemak zijn.

Ook een spelling-grammatica controle, met gelijke kwaliteit en gebruiksgemak als in Word, zou ook een flinke aanwinst zijn.

Dan misschien iets wat het voor de gebruikers makkelijk te maakt om duidelijk te laten zien wat een citaat of een kopie is, en wat de eigen woorden zijn.

Je zou verder de mogelijkheden kunnen neerzetten, gebruikers zouden dan kunnen aangeven of ze het belangrijk vinden.We wachten in spanning af.

En ja, de kwaliteit van discussie op dit prikbord is, ondanks dat natuurlijk niet ieder in alle onderwerpen interesse heeft en het niveau soms nogal wisselt,toch veel beter dan zo'n veeteelt forum, dat klopt helemaal.

Ook vormgeving van een prikbord is beter dan van zo’n forum.

Succes er mee

------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------Gepost door: Jan.1 ()

Datum: 29 december 2011 19:36Co,een verplicht voorstel rondje of zo iets, zal aanvulling zijn,want er zijn nog al wat figuren die in anonimiteit denken alles te kunnen zeggen hier4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/12/2011 21:41 door Onze Verslaggever.
 
 

casev - 4 jaar geleden

1)Soms is het best `n gezoek,wanneer er `n nieuwereactie is, in `ngroot topic.``uitgeklapt op datum``helptdaarmee ook niet,want het staat dan nog steeds door elkaar2)Ik ben het met Arie eens,datzo`n prikbord als dit veel laagdrempeliger isdan `n veeteelt forum. Hou dit ook zo Aub.3)iets meer ``info``van een forumlidte laten zien(indien men wil).Al is het alleen maarde provincie / regio.4)Op Co`sTwitterkomenregelmatiginteressante links voorbij.Misschien hiervanvaker `n topic aanmaken?5)de zoekfunctiewerkt voor geen meter!Terwijlgoogledit forum wel vaak weet te vinden.6)topic`svan het Veeteelt forum,zie je nog wel eens terugin de Veeteelt.Misschien `n idee omeenswat samenvattingen van een (nuttig....) topicin `nvakblad te vermelden,om ook eens wat anderedeelnemers te trekken.
 
 

mlkvhoudr - 4 jaar geleden

Laagdrempeligheid mag van mij ten koste gaan van hoogwaardige discussie's.Ik zou kiezen voor een volledig open platform zoals het prikbord nou is en dan anoniem, en een afgeschermd gedeelte waar bij men meer weet van elkaar, een platform zou kunnen ontstaan voor wat hoogwaardigere discussie's.Want ik vind het nivo af en toe bedroevend laag aan het worden en ik merk dat daardoor voor mij bekende prikkers steeds meer afhaken. En dat waren voor mij juist de krenten op de pap die prikkers.
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Webmaster:

1] "Gezoek om nieuwe reacties", zoals Casev hierboven ook al aangeeft, ervaar ik ook als probleem. Als de aanduiding "NIEUW'' (in de rode letters) met wat groter letterformaat wordt geplaatst, valt een 'nieuwe reactie' bij het ( snel) doorscrollen van een topic beter/sneller op.2] Een aantal reguliere Prikborddeelnemers reageert te pas en te onpas met het quoten van de volledige reactie van iemand waarop ze willen reageren(?) waarbij te vaak voor komt dat er totaal niet inhoudelijk op de gequote reactie, of een deel ervan,wordt gereageerd.

Maak quoten van een gehele reactie onmogelijk.3] Plaats in de blauwe "OPTIE"- menubalk (staat onder iedere reactie) ook de keuzemogelijkheid (terug naar)''Discussielijst''.
 
 

pieta - 4 jaar geleden

mlkvhoudr Schreef:

-------------------------------------------------------

> Laagdrempeligheid mag van mij ten koste gaan van

> hoogwaardige discussie's.Ik zou kiezen voor een

> volledig open platform zoals het prikbord nou is

> en dan anoniem, en een afgeschermd gedeelte waar

> bij men meer weet van elkaar, een platform zou

> kunnen ontstaan voor wat hoogwaardigere

> discussie's.

>

> Want ik vind het nivo af en toe bedroevend laag

> aan het worden en ik merk dat daardoor voor mij

> bekende prikkers steeds meer afhaken. En dat waren

> voor mij juist de krenten op de pap die prikkers.Ik weet niet wat jij hoogstaand vindt maar het is iig krenten uit de pap. Een gesloten platform voor een betere discussie is wel een goed idee maar of zo praktisch is weet ik niet.
 
 

anonymous_78 - 4 jaar geleden

>>Desnoods met een flinke contributieverhoging.dat de contributieverhoging in de procenten omhoog gaat vint ik niet zo erg als het maar niet in de centen gaat stijgen

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/12/2011 13:10 door theo.
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

theo Schreef:

-------------------------------------------------------

> gat vintBeste Theo: Heeft u nog toetsenborden uit dat "gouden handelspartijtje voorradig? U is weer aan een nieuwe toe!
 
 

anonymous_78 - 4 jaar geleden

wim je bent een beetje laat met reageren , stonden je aardappels droog te koken ?

ik had er al een A aan toegevoegd , nu zie ik dat de t een d had moeten zijn
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Theo: Nee, de eetlust is nog nihil en ' tranen van verdriet en woede biggelen over m'n wangen na de geboorte ( nou ja, wat heet geboorte!) van een 55 (!) kilo zwaar (dood) kalf van een vaars gisteravond.
 
 

anonymous_78 - 4 jaar geleden

gecondoleerd wim , was het een aankoopvaaars met een bb stier er op ??
 
 

producent - 4 jaar geleden

mlkvhoudr Schreef:

-------------------------------------------------------

> Laagdrempeligheid mag van mij ten koste gaan van

> hoogwaardige discussie's.Ik zou kiezen voor een

> volledig open platform zoals het prikbord nou is

> en dan anoniem, en een afgeschermd gedeelte waar

> bij men meer weet van elkaar, een platform zou

> kunnen ontstaan voor wat hoogwaardigere

> discussie's.Je kunt het proberen ben alleen bang dat het een klein groepje wordt met erg serieus getyp wat geen lang leven gegeven is.

>

> Want ik vind het nivo af en toe bedroevend laag

> aan het worden en ik merk dat daardoor voor mij

> bekende prikkers steeds meer afhaken. En dat waren

> voor mij juist de krenten op de pap die prikkers.Als je hier langere tijd intensief actief bent worden de herhalingen steeds beklemmender .
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Theo: Nee, volgens de schets geïnsemineerd van Yankee.[www.cr-delta.nl]Dan zal de ''cleaning-up stier''na de inseminatie er ook nog wel een keer op los zijn gelaten want anders kan de 10 dagen extra draagtijd en het overgewicht niet! En zo blijft aankopen rodeorijden.

 
 

pieta - 4 jaar geleden

Dat rodeorijden valt denk ik wel mee na zo een kalf eruit gehaald te hebben.
 
 

gerrie-hul - 4 jaar geleden

Tukker oet twente kiek mar over de grens
 
 

noordhollander - 4 jaar geleden

Prikbord daar kun je weinig van navertellen mij is opgevallen dat boevenstreken zoals de blanco rietjesaffaire van arjan pons met zo'n 200 reacties erg veel discussie opende al gaat het dan soms om hetgeen .... beweert en helemaal niet meer over de zaak zelf; en al te technische benaderingen daar wordt meestal niet op ingegaan verder ben je vrij te reageren en moet geregistreerd zijn .....
 
 

jvt - 4 jaar geleden

moet zeggen dat ik dit van het vtf altijd een mooi topic vindt. Wellicht is het voor Co ook mogelijk om een scheiding aan te maken in onderwerpen, zoals bijv nieuwe wetgeving, praktische tips, mechanisatie, boeren in buitenland etc.
 
 

anonymous_42 - 4 jaar geleden

Nou ik dacht dat het prima werkt, en redelijk snel ook, als het nou allemaal bling bling gaat worden en je moet iedere keer een halve minuut wachten laat dan maar
 
 

ejb - 4 jaar geleden

wat ik wel een duidelijke pluspunt zou vinden dat iedereen die hier mee gaat prikken b.v. na 10 keer vriendelijk verzocht word om naam plaats adres telefoonnummer boer of niet en natuurlijk e mail bij Co Scholten te deponeren en dat vriendelijk verzocht houd dan op bij b.v. 100-150 daarna de keuze of verwijderd van prikbord of alsnog gegevens aanrijken. denk dat daarmee het niveau duidelijk omhoog gaat
 
 

anonymous_78 - 4 jaar geleden

>>wat ik wel een duidelijke pluspunt zou vinden dat iedereen die hier mee gaat prikken b.v. na 10 keer vriendelijk >>verzocht word om naam plaats adres telefoonnummer boer of niet en natuurlijk e mail bij Co Scholten te deponerenje e mail is toch bij co bekend , en de rest heb ik ook geen moeite mee.
 
 

Karsjen Tamminga - 4 jaar geleden

Had laaste een levende van ongeveer 8 mnd denk ik wim

Gewichte 35 kg ongeveer en een vaars kalfje

Het is niets

Het wordt niets

Het heeft aan medicijnen al meer gekost dan dat het de eerste maanden kan opbrengen

De extra tijd die zo''n kalfje kost hebben we het maat niet over

Het kalfje drink ondertussen zelf uit de speenemmer ,en de ondernemer geniet van zijn verliesJa WIM een boer beleeft wat
 
 

jvt - 4 jaar geleden

mlkvhoudr heeft wel een punt, ondanks dat ik vaak van mening verschil met Arie J, was dit toch een forumdeelnemer die vaak nieuws bracht en bereid was tot een open discussie. Arie heeft aangegeven dat hij zich minder op zijn plaats vindt hier en dit is jammer, van sommige nieuwere deelnemers is niveau idd een stuk lager.

E.e.a. moet wel laagdrempelig blijven, maat toch..
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste MtsTamminga: U valt door de mand.

''Een levende van 8 maand én 35 kilo''? Niks hoor, Dit is een 'normaal' kalf, alleen u is de (succesvolle) inseminatie ervoor vergeten te registreren.
 
 

boerbiet - 4 jaar geleden

Wimsumar Schreef:

-------------------------------------------------------

> > 2] Een aantal reguliere Prikborddeelnemers

> reageert te pas en te onpas met het quoten van de

> volledige reactie van iemand waarop ze willen

> reageren(?) >Soms weet je bij latere nieuwe reactie's niet meer waar het over ging en dan moet je een lang draadje naar boven volgen. Dus ik vind het wel handig, je hebt gelijk, er hoeven geen reactie's achter elkaar te komen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/12/2011 09:50 door boerbiet.
 
 

boerbiet - 4 jaar geleden

Wimsumar Schreef:

-------------------------------------------------------

> Beste Webmaster:

> 1] "Gezoek om nieuwe reacties", zoals Casev

> hierboven ook al aangeeft, ervaar ik ook als

> probleem. Als de aanduiding "NIEUW'' (in de rode

> letters) met wat groter letterformaat wordt

> geplaatst, valt een 'nieuwe reactie' bij het (

> snel) doorscrollen van een topic beter/sneller

> op.

>

>Zou de gelezen reactie misschien lichter van kleur kunnen zijn en de nieuwe vet, als je hem dan opent weer gewoon de normale.
 
 

de tukker oet twente - 4 jaar geleden

Wel of geen duutsers
 
 

Karsjen Tamminga - 4 jaar geleden

He WIM ik kan aan het haar wel zien dat hij te vroeg was, de stier loopt altijd bij de pinken

Maar ik denk dat ik de kilo bij nadere inzien wat te hoog heb ingeschatTrouwens tweede kerstdageen stierte er afgebeulte van een koe

Stiertje lag op zijn rug ,in de longen zit nogaltijd vocht

Hoop dat hij morgen uit de speen emmer kan drinken

De moeder stond na 20 uur gelukkige weer
 
 

Farmer_ - 4 jaar geleden

Dat zou het een stuk makkelijker maken om discussies te volgen., vooral als er 100-200 reacties staan.
 
 

duitser - 4 jaar geleden

Wir sind immer dabei!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 

Farmer_ - 4 jaar geleden

Wat is er nou mis met Duutsers???
 
 

pieta - 4 jaar geleden

Mee eens jvt. Ik vind Arie af en toe wel wat prikkelbaar terwijl ik toch serieus met zo nu en dan een grapje met hem probeer te discussiëren.
 
 

t de wolff - 4 jaar geleden

Wat wil je er in de discussie eigenlijk mee bereiken? Dat het diepzinniger wordt, dat het gebruikt wordt om even met elkaar te kletsen of dat het gebruikt wordt als podium voor nieuwtjes of grapjes e. d. Dan zou er misschien maar een beoordeling in moeten komen.

Anders ontwikkelt het zich maar zo als het zich ontwikkelt.
 
 

t de wolff - 4 jaar geleden

Prikkelbord, bedoel je.
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Webmaster: Ik wil er tevens voor pleiten de discussie(lijst) vrij van reclame-/advertentievensters te houden.

(Desnoods met een flinke contributieverhoging. )
 
 

Grasbaal admin - 4 jaar geleden

Wim,Je hebt weer het beste met me voor, reclame vrij is een utopie. Als ik die omzet moet inruilen voor vrijwillige bijdrage van een enkelingdan is het prikkebord snel failliet. Ik streef liever naar meer relevante reclame.
 
 

Red bull - 4 jaar geleden

Voor mij hoeft er ook niet zoveel aan te veranderen, maar zoals hier al eerder gezegd zo het wel handiger zijn dat je afbeeldingen kunt toevoegen in een bericht middels 'plakken'. Ook vind ik het goed dat het laagdrempelig is doordat je anoniem kunt prikken, houden zo. Op een gegeven moment weet je wel zo ongeveer wie er achter de profielen schuil gaan. Misschien is een vermelding van de streek/provincie per deelnemer wel interessant.
 
 

sleepslang - 4 jaar geleden

laat het maar zo

niet te veel commercie erbij halen

 
 

moeders - 4 jaar geleden

ho pieta, krenten inde pap!!
 
 

pieta - 4 jaar geleden

moeders Schreef:

-------------------------------------------------------

> ho pieta, krenten inde pap!!

Ho moeders, je wordt oud. "De krenten uit de pap vissen" wil zeggen: "alleen het aangename deel van het werk doen".

Bron Wikipedia. Wellicht dat jij krenten in de pap doet maar ik doelde op een gezegde/spreuk.
 
 

noordhollander - 4 jaar geleden

contributie t liefst met zilveren rijksdaalsers betalen ??!!
 
 

producent - 4 jaar geleden

Co Scholten Schreef:

-------------------------------------------------------

> Wim,

>

> Je hebt weer het beste met me voor, reclame vrij

> is een utopie. Als ik die omzet moet inruilen voor

> vrijwillige bijdrage van een enkelingdan is het

> prikkebord snel failliet. Ik streef liever naar

> meer relevante reclame.

Zolang het prikbord er niet door vervuilt wordt is het je van harte gegunt Co.
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Producent: Helemaal mee eens. Nu moet je er (gelukkig) nog om 'zoeken' het venster met "Ads door Google'' in beeld te krijgen. Daar is mee te leven.
 
 

Red bull - 4 jaar geleden

Nu moet je iedere keer met de muis op 'volgend bericht' klikken. Het zou handiger zijn als dit ook via één toets op het toetsenbord zou kunnen.
 
 

Farmer_ - 4 jaar geleden

Een optie om priveberichten te blokkeren, sommige prikkers werdenin het verleden bestookt met vervelende priveberichten.
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Redbull: In de donkerblauwe menubalk boven de topicopening staat [ "Uitgeklapt met draadjes"].

Klik deze functie aan en probeer de discussies daareens in te lezen. ( Dan hoef je alleen te scrollen).1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/01/2012 22:08 door Wimsumar.
 
 

Red bull - 4 jaar geleden

Wimsumar Schreef:

-------------------------------------------------------

> Beste Redbull: In de donkerblauwe menubalk boven

> de topicopening staat [ "Uitgeklapt met

> draadjes"].

> Klik deze functie aan en probeer de discussies

> daareens in te lezen. ( Dan hoef je alleen te

> scrollen). 
 

jvt - 4 jaar geleden

en dan zou het als tip voor Co nog makkelijker zijn als de nieuwe berichten bijv. in een achtergrond staan met een andere kleur dan groen ( welke trouwens een bijzonder prettige achtergrondkleur is)
 
 

Grasbaal admin - 4 jaar geleden

Als webmaster zie ik meer in de mogelijkheid om gebruikers die zich misdragen compleet te blokken. Dus ze kan dan niet meer meelezen maar ook geen prive-spamberichtjes meer versturen. Dat kan ik nu helaas nog niet.......
 
 

anonymous_14 - 4 jaar geleden

Toevallig even op het profiel van "profnobody" geklikt. Staat al ruim 2 jaar geregistreerd met 266 berichten. Bij zoeken komt hij echter maar 5 keer op de laatste dag voor.

Kan bij zoeken op een naam niet, op de achtergrond, met het IP adres gezocht worden waardoor je kan zien of iemand onder meerdere namen prikt. Hiermee verhoog je de drempel voor reclame en rotte appels.
 
 

Wimsumar - 4 jaar geleden

Beste Richard: Hier nog 257 ontbrekende stukjes van uw puzzel:[gambia.startpagina.nl]
 
 

anonymous_42 - 4 jaar geleden

De Taxi van Kotu naar Kololi, lijkt me een spannende rit
 
 

alhambra1925 - 4 jaar geleden

-------------------------------------------------------

> Toevallig even op het profiel van "profnobody"

> geklikt.Zeker een professor die geboycot wordt. En als indignado verder door het leven gaat...Presseurop
 
 

anonymous_190 - 4 jaar geleden

Wanneer je op een onderwerp klikt wordt er telkens een nieuwe tab geopend.

Na een tijdje lezen hier heb ik wel een tiental tabs openstaan van het prikbord.

Wat mij betreft mogen de onderwerpen in hetzelfde venster/tab geopend worden, bovenaan staat immers een link om terug te keren naar de discussielijst
 
 

anonymous_42 - 4 jaar geleden

HSuM Schreef:

-------------------------------------------------------

> Wanneer je op een onderwerp klikt wordt er telkens

> een nieuwe tab geopend.Niet als je telkens op laatste bericht klikt, die datum/tijd helemaal rechts ------> in de "discussielijst"
 
 

anonymous_190 - 4 jaar geleden

Nooit geweten, ik zou uit mezelf ook nooit op een datum geklikt hebbenBedankt voor de tip i.i.g.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/01/2012 12:29 door HSuM.
 
 

anonymous_14 - 4 jaar geleden

klopt Wim. Maar het neemt niet weg dat er mensen zijn die onder verschillende namen prikken en het zou goed zijn om deze te herkennen.

Wil je deze text "quoten" in je reactie?


Nieuwe reactie[Discussielijst] / [Naar boven]

Om te kunnen reageren moet je lid zijn van Prikkebord. Meld je aan of log in!