Albert Heijn breidt duurzame melkstroom uit

Het 'Beter voor Koe, Natuur & Boer'-programma van supermarkt Albert Heijn (AH) wordt uitgebreid. Een nieuwe groep van 150 melkveehouders van zuivelaars Royal Aware en DeltaMilk gaat duurzame melk leveren voor de kaas en zuivel van het huismerk Zaanse Hoeve.

Deel dit topic

Reacties

+4
MTSTAMMINGA
Deltamilk doet ook mee staat op boerderij site
Slim van AH kun je die 2 mooi tegen elkaar uitspelen ,als het zo uitkomt !!
+1
sorry
@MTSTAMMINGA aware werkt samen met dela melk

prikkebord.nl/topic/46064/
+1
Jawis
@MTSTAMMINGA ik denk dat ze toch liever niet afhankelijk zijn van 1 partij.... zie daar de concurrentie... wat zal anker balen.
cjw73
@Jawis die bijten elkaar niet anker verhandeld ook alle kaas van delta milk.
+1
Hans van Bergen
@cjw73 En Anker verwerkt verpakt en verkoopt ws de meeste kaas van RFC en van DOC
albert1
@MTSTAMMINGAEr zijn al vanaf het begin Delta boeren die meedoen met AHmelk.Hier in de buurt zitten er tientallen met zo,n mooi bord langs de weg. En tegenwoordig een insectenhotel ernaast. 😉
Johannushoeve cv
@albert1 er zitten zeker het merendeel parasieten in
+1
arie.j
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Deltamilk doet ook mee staat op boerderij siteSlim van AH kun je die 2 mooi tegen elkaar uitspelen ,als het zo uitkomt !!

Zie je toch verkeerd, Deltamilk (De Graafstroom) werkt al tijden nauw met A-Ware samen.
casev
@arie.j in lopik hangt sinds kort de oude rabobank ook vol met borden en vlaggen van aware, jan.1, weet jij hoe dat zit? Is dat vanwege die kaashandel op het industrieterrein? Ik dacht dat fc dat ooit gekocht had?
arjank110
@casev is het nieuwe hoofdkantoor, kantoor zat eerst op het industrieterein
Sjaakiee
Komt er weer ruimte in andere stroom
Sjaakiee
Het kan weleens snel gaan zo de komende jaren
Jaap40
@Sjaakiee snel? Waarmee?
Sjaakiee
@Jaap40 nou,er gaan op heden weer bedrijven naar aware
+1
Jaap40
@Sjaakiee enkel op Albert Heijn rekenen in de toekomst kon ook nog weleens op een teleurstelling uitdraaien.
Jawis
@Sjaakiee men levert aan albert heijn.. niet aan aware
Jowi
.
arie.j
Quote Reactie van @Jowi:
Ze proberen het allemaal een gat in de markt te zoeken, kreeg gisteren deze,Geachte Farmel leverancier,Er zijn signalen in de markt dat er meer ruimte komt voor de afzet van zuivel met het Beter Leven keurmerk zuivel 1 ster. Dit biedt voor leveranciers die weidemelk aan Farmel leveren waardevolle kansen.

Al eerder opgemerkt: Aan de afzetkant is er weinig tot geen verschil met een coöperatie.
Alleen de zeggenschap, aansprakelijkheid en het verdelen van het resultaat verschilt.
van Ittersum
Al deze golfbewegingen van verschillende melkstromen brengen wel met zich mee dat de "ondergrens", waar de basismelk aan moet voldoen ook in stappen mee opschuift. Kijk maar eens hoe de plusmelk van 5 jaar geleden er toen bij stond in vergelijking met nu voor de basismelk. Met deze wetenschap kun je als de omstandigheden(!) en middelen(!) hebt de sprong van het "peloton" naar de "kopgroep" overwegen. Nu wordt deze investering nog enigzins beloond of naar betaald, straks als dat het nieuwe norm is, niet meer. Dan draai je in de reguliere prijssysteem mee.

Tis een keuze
+1
arie.j
Quote Reactie van @van Ittersum:
Tis een keuze

Gewoon meegaan met de vraag en de kansen daarbij.
Altijd voor ogen houden dat je geen product wil afzetten voor jezelf en de eigen wensen, en wat je zelf belangrijk vind.
Maar dat voor een groep anderen is, en aan die hun wensen en verlangens proberen te voldoen.
van Ittersum
@arie.j denk dat meesten wel willen maar in een spagaat zitten qua bedrijfsvoering en daarom kiezen voor kale massa, zonder af te doen dat zij ook kwaliteit en zorg leveren aan hun produkt
arie.j
Quote Reactie van @van Ittersum:
@arie.j denk dat meesten wel willen maar in een spagaat zitten qua bedrijfsvoering en daarom kiezen voor kale massa, zonder af te doen dat zij ook kwaliteit en zorg leveren aan hun produkt

Werd een paar maanden geleden nog door een boer gebeld, of ik nog land te huur had, hij kwam voor AH leveren nog enkele ha tekort.
En zo zullen er wel meer zijn, als iedere boer probleemloos aan de voorwaarden kon voldoen had een meerprijs geen enkele zin.
+1
hookwood
@arie.j hier is land van TBO's om die reden gewild.....
Jaap40
@hookwood denk dat menigeen liever een nb vergunning heeft dan dat kostprijs verhogende tbo land.
van Ittersum
@arie.j je bent bijzonder als je ver voor de meute of ver achter de groep loopt. Daartussenin val je niet op in de schappen.
casev
@arie.j ik zie zelfs in lopik grote borden van aware op het oude rabobank gebouw. Is dat vanwege dat pakhuis op het industrieterrein Jan.1? weet jij dat?
+1
jan.1
Quote Reactie van @casev:
ik zie zelfs in lopik grote borden van aware op het oude rabobank gebouw. Is dat vanwege dat pakhuis op het industrieterrein Jan.1? weet jij dat?

Kans is groot dat Aware rabo bank heeft gekocht,inkl de geld kluis...:😀
+3
cjw73
@jan.1 nog even en dan staat het ook in Amersfoort op de gevel!!!
+3
puntertje
Waar de AH-melkstroom uitbreidt stoot RFC PP-leveranciers af ondanks de ´superieure´ KLW resultaten. Maar RFC zal binnenkort ook wel met een insectOK score komen met wat onbegrijpelijke berekeningen.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
Waar de AH-melkstroom uitbreid stoot RFC PP-leveranciers af ondanks de ´superieure´ KLW resultaten. Maar RFC zal binnenkort ook wel met een insectOK score komen met wat onbegrijpelijke berekeningen

Verschil tussen AH en RFC is dat de één aan consumenten verkoopt en de ander aan de supermarkten en retail.
Dus AH kan zelf iets gaan verkopen en daar de verwerkers en producenten om vragen , RFC moet altijd eerst instemming van de winkelketens hebben.
Verder maakt AH geen consumptiemelk en ook geen kaas en verwerkt ook geen kaas, dus dat zullen anderen voor hun moeten doen.
+2
puntertje
@arie.j RFC probeert iets in de markt te duwen, Aware, Delta en AH trekken het er door. En ja AH heeft meer verstand van consumenten.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @puntertje:
Waar de AH-melkstroom uitbreid stoot

AH is veel slimmer als je denkt Komt er te veel voorwaarden om mee te doen strenger maken in de pratijk !!
+1
Moon_boy
@MTSTAMMINGA wat doet de ah en jumbo zelf aan duurzaamheid, alleen leveranciers het mes op de keel zetten en ik zie bij geen enkele winkel of distributie centrum zonnepanelen op dak of parkeerplaats. Laat ze zelf eens wat doen.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Moon_boy:
wat doet de ah en jumbo zelf aan duurzaamheid,

Kort gezegd iedereen uitknijpen als ze sterker zijn 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0