Stikstofdaling een-tweetje WNF en kabinetadviseurs - Opinie Geesje Rotgers

Dit moet ongeveer het Haagse spel zijn dat is gespeeld om het reductiedoel voor stikstof op te krikken naar 50 tot 70%. Eerst werd gesproken over stikstofreducties van pakweg 30 tot 50%. Half maart wordt opeens het veel hogere percentage de media ingeslingerd. Hoe kan dat?

Het verlies aan biodiversiteit is complexe materie en kent veel oorzaken. In het rapport van Wereld Natuur Fonds wordt de oorzaak van soortenverlies gereduceerd tot één: stikstof. Van organisaties als het Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten kan je dit verwachten. Dat het adviesbureau van de Rijksoverheid niet vermeldt dat het de mosterd heeft gehaald bij het Wereld Natuur Fonds, vind ik veelzeggend en ook onacceptabel.

Ik wil het nieuwe Kabinet dan ook met klem adviseren het uitgebrachte advies eerst te laten toetsen door onafhankelijke derden, alvorens ook maar iets eruit over te nemen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0