LTO: stikstofwet niet blokkeren, wel verbeteren

Uitstel van de Wet stikstofreductie brengt de oplossing voor knelgevallen niet dichterbij, zegt LTO.

De Eerste Kamer moet de Wet stikstofreductie en natuurverbetering niet blokkeren, maar wel verbeteren. Dat stelt LTO Nederland. Volgens de landbouworganisatie bevat de wet belangrijke elementen die met name van belang zijn voor boeren die sinds het schrappen van het programma aanpak stikstof zonder natuurvergunning zitten.

Deel dit topic

Reacties

+2
BertK
Één van die positieve elementen: Draai een aantal boeren (PAS-melders) de nek om, dan is er meer ruimte voor de rest.

DE BASIS BLIJFT FOUT, STIKSTOFWET ONHAALBAAR!
+1
Dirk van Zetten
@BertK wel apart dat LTO zich nu wel inzet voor knelgevallen, maar bij de fosfaatrechten knelgevallen juist liet barsten/tegenwerken
cornelissen
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
wel apart dat LTO zich nu wel inzet voor knelgevallen, maar bij de fosfaatrechten knelgevallen juist liet barsten/tegenwerken

Hier was geen sprake van voorinformatie en naar verluid zijn in ieder geval mogelijk enkele lto bestuurders ( J. Verstraten? ) toch nog wel geraakt door het niet doorgaan van de PAS.
Wel meten met twee maten
matt
@cornelissen wie het korst bij het vuur zit....
pa
Quote Reactie van @BertK:
Draai een aantal boeren (PAS-melders) de nek om

Blijf het toch een boeronwaardige uitdrukking vinden. De nek omdraaien BAHH
BertK
@pa Helemaal mee eens, 'motiveren het bedrijf te beëindigen' had beter geklonken. Zoals de overheid en LTO met boeren omgaat en de PAS-slachtoffers in het bijzonder is mensonwaardig.

De gebruikte term is prikkelend bedoeld, maar komt akelig dicht bij de waarheid gezien de noodzakelijke krimp om doelstelling 2030 en 2035 te halen.
+4
WE moeten stoppen met al deze lariekoek LTO, het gaat concreet nergens over, al gaan alle boeren weg uit nederland dan nog is het niet goed.
+6
Realisme
De eerste kamer hoort geen wet te verbeteren LTO. Eerste kamer hoort een wet te toetsen en aan te nemen of te verwerpen.
+1
Nevergiveup
Ohoh LTO dat gaat leden.kosten .......
+7
BertK
@Nevergiveup Moet je ze wel hebben.....
+1
John Spithoven
Geacht bestuur LTO, doe niet zo domen dwars. Ook PAS meldingen zíjn niet gered met deze wet. Eerdere Nederlander kan gebruik maken van zijn bezwaar en beroep rechten. En omdat de wet gebasseerd is op drijfzand behoord succes van zo'n procedure tot de mogelijkheden.

Echt het gaat niet om mijn eer of die van wie dan ook.

Het gaat om het belang van de veehouderij.!!! Ondersteun deze,wet niet.
De grote boer
Beter iets minder als niks
ted9
@De grote boer Kijk deze boeren hebben ze het alle liefste in Den Haag. Precies waar ze op hopen.
John Spithoven
Hoe denkt het hoofdbestuur van LTO Nederland wetten te laten wijzigen in de eerste kamer met de huidige demissionaire status van het kabinet? Lees de route in het artikel.

(klik om te vergroten)

Jean-PierreK
@John Spithoven, zolang er geen meerderheid voor is in de 1e kamer, is het sowieso onbegonnen werk lijkt mij
J Andringa
@John Spithoven die route van de lto kende ik helemaal niet
+6
apel
Toch sneu dat lto niet weet hoe het werkt. Je mag toch minstens verwachten dat ze weten dat de eerst kamer er alleen een klap op hoeft te geven of niet. Wie willen ze nou voor de gek houden.
Het lijkt er ernstig op dat er een paar grote mannen zelf in de klem zitten. Bah wat een amateuristische club is het toch.
matt
@apel geven alles weg als er maar in komt te staan,dat de pasmelders gelegaliseerd worden.
Logisch natuurlijk,2030 haal je toch niet zonder legalisering van je pasmelding.

2035 boeit dan al helemaal niet.
Mars2
@matt Wanneer je weet wie een melding heeft van de bestuurders snap je het
matt
@Mars2 ik weet dat die meeleest ja
crisis
Quote Reactie van @apel:
Je mag toch minstens verwachten dat ze weten dat de eerst kamer er alleen een klap op hoeft te geven of niet

ter info: "Formeel kan de Kamer het wetsvoorstel alleen aannemen of verwerpen. In de praktijk zijn er een aantal middelen (novelle, toezeggingen, moties) om invloed uit te oefenen om het wetsvoorstel aangepast te krijgen."

eerstekamer.nl/begrip/wat_doet_de_eerste_kamer_2/
John Spithoven
@crisis Dat klopt , maar LTO, maar ik denk iedereen , wil de onhaalbare doelstellingen veranderen.

Maar deze doelstellingen, met name de 74 % resultaat verplichting is er in gekomen door de SP in ruil voor steun aan de wet.

LTO denkt dat SP de wet blijft steunen als het demissionaire kabinet de doelstellingen verruimt of laat varen?

Persbericht LTO is losse flodders, ze weten zelf ook dat dit een utopie is.
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
onhaalbare doelstellingen veranderen

Dat zal niet gebeuren. Te ingrijpend. Wel mogelijk een toezegging van het kabinet. Evaluatie van doelstellingen in 2028. Technisch, economisch of sociaal niet haalbaar, dan aanpassing mogelijk.

Het is gokken. Inzet op controversieel en mogelijk later onder links kabinet dezelfde wet met vaste kaders of erger. Of inzet op zo'n toezegging. Kun je in 2028 nog wat regelen. Nu is de wil er politiek niet voor versoepeling. In 2028 kan het vooral economisch heel anders liggen.
+2
J Andringa
@crisis Kans op een nieuw links kabinet zal wel wat mee vallen. De meest succesvolle linkse politicus is Mark Rutte. De rest staat allemaal op verlies in de peilingen. En een nieuwe regering bestaande uit groenlinks sp pvda pvdd en vvd kan ik me eigenlijk niet voorstellen.
Jean-PierreK
@John Spithoven, waar een wil is, is een weg. De steun van SP kan in de 1e kamer vervangen worden. SP heeft in de 1e kamer 4 zetels. PVV heeft er 5 en Van Pareren (gelieerd aan Ja21) heeft er 7 verder is er nog groep Otten en FvD.
+2
kaas
Eerst blokkeren en dan verbeteren als je dat niet doet kan je het verbeteren wel vergeten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN