Steeds meer boeren willen zich laten uitkopen

Er zijn steeds meer boeren die bij de provincie Groningen informeren naar de mogelijkheden om zich te laten uitkopen. De provincie ziet dat de boeren verschillende redenen hebben voor deze stap.

Enkele maanden geleden waren er ‘minder dan tien’ boeren die zich wilden laten uitkopen. Dat aantal is nu opgelopen naar zo’n twintig boeren.

Waarom willen boeren zich laten uitkopen?
Vanwege de stikstofcrisis ontstaat er onzekerheid bij verschillende groepen boeren. Een deel van de boeren hoefde in het verleden alleen een melding te doen van bedrijfsactiviteit. Sinds de Raad van State uitspraak deed over de stikstofuitstoot, bestaat de kans dat ze alsnog een vergunning moeten aanvragen bij de provincie. Dat zorgt voor onzekerheid bij deze boeren.

Deel dit topic

Reacties

Frans Z.
Ik denk dat als deze boeren geen goeie NB hebben de provincie geen belangstelling heeft.
Maar ze brengen het wel zo alsof er veel boeren willen verkopen.
Bartlehiemboer
Eigenlijk zouden we allemaal/massaal bij de Provincie moeten vragen of we in aanmerking komen voor uitkoop....Zonder dat we een vergunning of berekening inleveren. Gewoon even als punt hoe hoog, ons boeren, het water ons aan de lippen staat. Ze moeten overal op reageren. Misschien komen we dan zo onder de aandacht: Alle boeren willen wel mee doen aan de opkoop....Dan moeten er toch vraagtekens komen bij media, politiek en kunnen we misschien uitleggen wat er aan de hand
Ted6
@Bartlehiemboer Inderdaad: zand in de motor strooien...... allemaal aanbieden, praten, praten, praten, nog effe over nadenken, nogmaals praten, praten, vooral blijven praten, dan loopt het ministerie er vanzelf in vast. Maar ja, hoe organiseer je dat ?
Jaap40
@Bartlehiemboer bij veel melkveehouders staat het water daadwerkelijk aan de lippen. Dat weten de ambtenaren ook wel. Overheid laat ze gewoon een beetje spartelen, zetten een projectje uit, geven hier en daar wat subsidie maar de opbrengsten blijven structureel laag. Dus stoppen de boeren vanzelf of worden boswachter erbij.
kanniewaarzijn
@Jaap40 Wat fijn hè, zo'n overheid die ten dienste staat van de burgers!
Jaap40
@kanniewaarzijn ambtenaren spelen dagelijks het spelletje 'verdeel en heers'
groeier
@RTV.nl
Ja dat zie je in de varkenshouderij wel, dat nog minder dan 50% die zich opgegeven hebben echt mee doet....
January
Zou ik ook doen wie wil nog boeren in nederland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groningen , landbouwgrond en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0