PAS-melder blijft in onzekerheid

Het kabinet heeft nog steeds geen oplossing voor de PAS-melders. De regering wil de belofte gestand doen, dat bedrijven die onder het Programma Aanpak Stikstof geen natuurvergunning nodig hadden, legaal blijven. Maar het kabinetsvoorstel voor de stikstofvermindering en natuurverbetering, die dinsdag naar de Tweede Kamer gaat, biedt de oplossing daarvoor nog niet.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Zolang er niet gehandhaafd wordt, is het alleen lastig dat er geen oplossing is als je de bank nodig hebt. Vroeg of laat is dat natuurlijk zo, vooral als je het bedrijf over wilt nemen.
Ook verduurzamen met serieuze investeringen in bijv grond is ff geen optie.
Het ontbreken van een oplossing bevestigt de onmacht en onkunde van LNV. Wij zijn daar als landbouw slachtoffer van, de industrie, transport en consument lacht zich rot. Nog wel.

O nee, ook zij snappen het niet meer en verwachten soms zelfs nog meer problemen
+1
wolfje
Pas-melders zitten toch vaak verder weg bij n2000? waarschijnlijk wel anders waren ze wel vergunningplichtig. ze zijn dan ook maar weinig stikstof nodig, dus ik zou zeggen kopen en die vergunning aanvragen zsm.!! dan is het maar geregeld.
+4
BertK
@wolfje Provincies verstrekken nu geen vergunning, MOB kijkt wel wie wat aanvraagt. Rechten kopen die er niet zijn in je eigen (pasmelders) omgeving is ook niet zo handig. Bovendien waarom te veel geld uitgeven aan iets wat je gewoon toekomt omdat je volgens de regels gehandeld hebt? Laat de veroorzaker van deze bende, de overheid het maar oplossen. Als er een oplossing is dan zien we wel weer welke kosten voor wie zijn.
waakhond 4
De WABO vergunning geeft je emissie rechten
de NB vergunning geeft je depositie rechten

. zonder depositie rechten kan je geen gebruik maken van je emissie rechten denk hier maar eens over na
Jaap40
@waakhond 4 ok nagedacht. Doe je uitleg maar. Welke aap komt hier uit de mouw?
waakhond 4
@Jaap40 zonder depositie recht kan je geen gebruik maken van je emissie recht
BertK
@waakhond 4 Als het blijft zweven wel.
buorman
Quote Reactie van @waakhond 4:
zonder depositie rechten kan je geen gebruik maken van je emissie rechten denk hier maar eens over na

Staat hier toch gewoon in dezelfde vergunning, de vergunde kg emissie op mijn locatie en de mol depositie die dat veroorzaakt op het betreffende N2000 gebied
crisis
Quote Reactie van @waakhond 4:
NB vergunning geeft je depositie rechten

Bijzonder inzicht. In de NB-vergunning staan het vergunde dieraantal, de emissie per dierplaats en de coördinaten van de locatie. Aan de hand daarvan kun je de depositie berekenen. Deze depositie is niet vergund. Wanneer er gerekend wordt aan de vergunning, is men verplicht de depositie van zowel de uitgangspositie opnieuw te berekenen als van de nieuwe situatie te berekenen met de meest recente versie van de wettelijk voorgeschreven rekenmodule, op dit moment Aerius. Korter: je lult uit je nek.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN