Provincies openen transfermarkt: vechten om stikstofrechten van stoppende boeren

Provincies als Noord-Brabant en Overijssel bieden hoop voor projecten die door de stikstofcrisis klem zitten. Zij staan toe dat stoppende boeren hun stikstofruimte verkopen aan bijvoorbeeld (wegen)bouw en industrie. Maar in zowel landbouw- als milieuhoek broeit het verzet.

Of stoppende boeren goud in handen hebben omdat zij hun stikstofruimte te gelde kunnen maken, verschilt overigens nogal van geval tot geval. Op plekken waar weinig boeren zijn en de stikstofruimte schaars is, kan de prijs volgens analisten flink oplopen. Op locaties die verder van de natuur af liggen of waar het aanbod aan stoppende boeren groot is, valt minder te verdienen.

Deel dit topic

Reacties

+4
verbi
Gewoon marktwerking LTO en FDF moeten zich er niet mee bemoeien. Er moet minder vee komen nou dat kan zo en nu is het weer niet goed. Zolang er geen stikstof uit de landbouw gaat blijven we het pispaaltje.
+1
klompen
@verbi je hebt toch niet de illusie dat het daar mee op houdt ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overijssel , ammoniakrechten , stikstofrechten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0