8

Hoe boert de boer?



Originele beschrijving

Moeten we nog wel de ambitie hebben de wereld te voeden, als grootste agrarische exporteur na de VS? Vooral de Nederlandse intensieve en grootschalige veehouderij staat volop ter discussie, vanwege haar uitstoot van stikstof en broeikasgassen. De belangen achter de huidige vlees- en zuivelproductie zijn tegelijkertijd formidabel. Follow The Money onderzoekt wat verandering in de weg staat, en hoe het anders zou kunnen. We beginnen op het boerenbedrijf: wat beweegt de boer, en wat is zijn bewegingsvrijheid?

Bron

Deel dit topic

Reacties

+2
De vraag moet zijn,hoe houden we als boeren ons inkomen de komende jaren op peil.
Elke overheids maatregel kost ons veel geld, de afnemers stellen telkens hogere eisen zonder 1 cent meer te betalen,het holt het inkomen helemaal uit.
Er moet een verdienmodel komen,boven van wat we al doen.. waarbij de maatschappelijke eisen direct vertaald worden in euro,s ,dan blijft het platteland leefbaar en aantrekkelijk voor recreatie.
@hans1980 die bb artikelen hoef je niet te plaatsen
@Frans1 van jou niet
Zwak artikel, meer boerderij waardig. Hoe boert x in y?
Weinig inhoud of fouten zoals 2e exporteur
Hoe boert de boer? Met bloed, zweet, tranen en z'n hele hebben en houden...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0