Column: Hoe gaat LTO de sollicitatie van Vogelaar en Haanstra netjes afwijzen?

Met hun open sollicitatie naar het LTO-voorzitterschap hebben Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar LTO Nederland mooi voor het blok gezet.

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
De overgebleven leden zijn in principe de baas, dus een schriftelijke stemming in alle openheid lijkt me een goede weergave van de denkwijze van de leden. Dat niet-leden een uitgesproken menig hebben over het LTO is niet relevant. Daar moet je boven staan.
Lijkt me wel dat alle kandidaten in de geest van het LTO willen denken en doen, meeliften op alleen de naam LTO is/mag geen reden om je kandidaat te stellen. Dan kun je ook wel via andere kanalen je ideeen uitdragen.

Persoonlijk , maar dat is oude wens is een kandidaat van buiten de landbouw en een zwaar voormalige politicus. De knikkers worden verdeeld en besproken in Den Haag, zie de overige MKB bonden maar ook de milieu en natuurorganisaties. Die snappen het spel en kennen de spelregels.
pieta
Quote Reactie van @van Ittersum:
een zwaar voormalige politicus

Hoe heet die ene van die bonnetjes affaire ook al weer? Is die zwaar genoeg? 😁
+1
van Ittersum
@pieta bedoel meer dan die persoon een geziene gast m/v in Den Haag moet zijn. Dat die persoon amper weet wat de voor- of achterkant van een koe is maakt niet uit. Daar heb je de laag daaronder voor. Ik denk ook niet dat de directeur van Schiphol weet hoe het exact werkt met die straalmotoren en turbulentie. Dat is meer belangrijk voor het personeel om mee te communiceren maar niet om de wet- en regelgeving in je voordeel te krijgen. Den Haag en Brussel is gewoon keihard zaken doen, hetzij voor de schermen hetzij achter de schermen. Geen ruimte voor emotie
+3
overstekend wild
@van Ittersum wie heeft je al die flauwekul wijs gemaakt? Wie krijgen er nou sympathie. Ik support iig vast geen clubjes (meer) waarbij ik ook maar enige twijfel heb van een dubbele agenda.
gerrie-hul
@van Ittersum Bij lto noord hebben ze toch ook een nieuwe voorzitter Ik zag gisteravond in het nieuws van t.v Gelderland dat hij het jacobskruid wil bestrijden Daar strijd overigens nmv al jaren voor Maar tja het kan verkeren
+1
Leo,s vriend
@gerrie-hul de lto is hier ook al jaren mee bezig, niet net doen of dat nieuw is.
Meerdere krantenartikelen voorbij zien komen altijd met de lto als gangjager, super dat de nmv er ook druk mee is, maar die heb ik nog nooit over jkk in het nieuws gezien.
gerrie-hul
@Leo,s vriend Ach ja we mogen niet teveel klagen over LTO Maar deze figuur die nu voorzitter van lto noord heeft al diverse baantje gehad waar hij het sjk te lijf kon gaan maar dat heeft hij niet gedaan
marcsterreborn
@gerrie-hul was Dirk machinist bij een loonwerker op de spuitmachine?
Leo,s vriend
@gerrie-hul onzin ,en dat weet jij ook.
marcsterreborn
@Leo,s vriend NMV is vooral bekend van het met beton dichtstorten van riooloverstorten 25 jaar geleden .
+2
Leo,s vriend
@marcsterreborn nmv doet echt goede dingen, je zal mij er geen kwaad woord over horen spreken, maar de lto afkatten om zo iets is triest.
marcsterreborn
@Leo,s vriend NMV is vooral bekend van het met beton dichtstorten van riooloverstorten 25 jaar geleden .
paul1
@van Ittersum een politicus kiest over het algemeen de kant van de politiek. Het moet in elk geval iemand zijn die de belangen van de boeren behartigt, en niet die van de politiek. Hoewel een enkeling uit de politiek het wel zou kunnen worden.
Ik weet niet of Bleker nog een pensioen baantje zoekt ?
Case5579
Zijn er kandidaten naast dit duo?
Zo niet, dan maar geen voorzitter?😂😂
+2
puntertje
Een alternatief zal altijd met deze heren vergeleken worden en ook door ze onder vuur worden genomen, zoals dat ook nu gebeurt. En daar is niks mis mee, maar vele capabele mensen zullen bedanken. En dus zullen de directeurtjes, projectmanagers etc. toch vooral eentje willen hebben die hun geldstromen in tact houdt. En dan wordt het een arrogant en narcistisch persoon. En hoe dat eindigt hebben we recentelijk gezien.
Hans van Bergen
@puntertje bij jullie is dat veel makkelijker. Jullie hebben bussen vol uitgerancheerde en gesjeesd links afval wat van wachtgeld leeft en aast op baantjes bij de linkse hobbyclubjes en het postcode loterijgeld
+3
puntertje
@Hans van Bergen je wordt met de dag zieliger Hansje.
Farma_boerke
Nu niet overal een complot inzien. LTO heeft met de greenpeace directeur en diens sollicitatie laten zien open te staan voor andere geluiden. Indien je iemand wilt afwijzen is er altijd wat te vinden.
+1
Frans Z.
@Farma_boerke Dit was een ludieke aktie.
+2
Jaap40
Met beide handen aangrijpen deze unieke kans voor LTO. 2 voortvarende stuurmannen. Geen tijd meer te verliezen.
van Ittersum
@Jaap40 weet niet of u lid bent van het LTO, maar alleen LTO leden hebben recht van spreken. Wat vindt u van deze beredenering?
+1
Jaap40
@van Ittersum het is te hopen dat voldoende LTO leden inzien dat het aanstellen van deze 2 heren de láátste strohalm is voor het landelijke LTO.
Deze 2 verbinders kunnen de sectoren weer op de kaart gaan zetten en iedereen daarin meenemen, door middel van een realistische visie.
Melkboer16
@Jaap40 ik zie wel wat in deze 2 heren maar weet ook dat JanCees vroeger een ongeleid projectiel kon zijn!
Met de jaren is hij beter geworden en hij kent het spel van politiek dus voor mij geen betere kandidaat dan deze 2! Ik zie ook geen alternatief
van Ittersum
@Jaap40 die "overige"leden kunnen ook naar een andere club gaan, Waarschijnlijk voelen ze zich daar niet thuis anders hadden ze het dan al gedaan. Blijft nog steeds de vraag waarom deze duo-kandidaat het LTO nodig heeft/ of wil terwijl hun keuze reuze is en ondanks 1 der personen niet altijd even positief of in de lijn van het LTO sprak. Beter of sterker nog, een nieuwe verbindende club oprichten waar iedereen welkom is. Als daar behoefte vanuit de sector voor is dat we met 1 geluid spreken moet dat dus sws een succes worden, tenzij....
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
, Waarschijnlijk voelen ze zich daar niet thuis anders hadden ze het dan al gedaan.

Je wilt niet weten hoeveel leden uit gewoonte lid zijn van de LTO; opa was lid, pa was lid en dus de 3e generatie ook maar. Pure (en dure) laksheid dus.
+2
MTSTAMMINGA
@kanniewaarzijn Weet jij niet meer dat LTO is op gericht?? En was Jan Cees niet 1 van de eerst voormannen Mijn vader en pake waren CBTB
kanniewaarzijn
@MTSTAMMINGA Nou vooruit. De voorlopers dan.
+1
gerrie-hul
@MTSTAMMINGA En volgens mij ook Wien van de Brink
Johannushoeve cv
@van Ittersum heb je het dan over de leden die nog een agrarische bedrijf hebben of ook de gene zoals ze noemen slapende leden?
+2
van Ittersum
@Johannushoeve cv lid is lid, groot of klein, actief of passief. Bij kerkelijke gemeenschappen, voetbalverenigingen of wat dan ook staat ook toch niemand bij de deur die zegt, u mag niet stemmen of u stemt telt niet want u bent geen actief lid?
+8
weurding
@van Ittersum er zijn kerkelijke gemeenschappen waar ook het lid best minder actief mag zijn🤔
+1
pieta
Quote Reactie van @van Ittersum:
lid is lid, groot of klein, actief of passief

Ik zou toch maar rap wat verschil maken. LTO zal het uiteindelijk toch moeten hebben vd actieve leden. Mijn ouders zijn nog steeds lid(tegen de 75 jaar oud). Opvolger (ik) is nooit lid geworden.
+1
Frans1
@pieta en ik heb het lidmaatschap opgezegd na het fosfaatgeneuzel
+2
George
@Frans1
Dan heb je het lang volgehouden. Best knap .
marcsterreborn
@pieta eigenlijk ben jij wel iemand die LTO lid zou moeten zijn..
+1
Bekkink
@Jaap40 van mij mogen ze, en ik ben lto lid
+1
Hans van Bergen
Lto heeft alleen nog maar voorzitters gehad die ons boeren voor schut heeft gezet en die liepen te kwijlen met de rooie zooi. Dat moet afgelopen zijn!!!
+1
Woutertje77
Zonder bruggenbouwers zal de interne verdeeldheid alleen maar verder toenemen en de grote meerderheid andere Nederland de boeren steeds minder begrijpen. Vogelaar is daar duidelijk niet toe in staat, dat is ruimschoots gebleken.
Melkweb
@Woutertje77 zijn optreden bij FvD heeft zijn reputatie aardig naar beneden bijgesteld, dat past niet in het LTO jargon. Dan ben je er niet voor alle soorten boeren, kwestie van zelfreflectie
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkweb:
Dan ben je er niet voor alle soorten boeren

LTO wel?
mlkvhoudr
@Woutertje77 hoe in de lieve vrede wil je genen die zeggen ik produceer melk bemoei je er niet mee opzuipen moet je het en een beetje goed betalen en rap wat, met de genen die hun verdienmodel op peil willen houden door open te staan voor maatschappelijke en klant wensen.

Dat is eerder een luchtbrug, de lto moet gewoon keuzes maken wie ze willen vertegenwoordigen, alle gaat niet.

Gewoon voor de groeiers kiezen, dat is t nu ook al alleen nog geen 100 %
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @Woutertje77:
Zonder bruggenbouwers zal de interne verdeeldheid alleen maar verder toenemen en de grote meerderheid andere Nederland de boeren steeds minder begrijpen.

De grote meerderheid aan nederlanders interesseert boeren geen ene ruk. Ieder heeft zijn eigen dingen waar die zich druk om maakt, de gemiddelde nederlander maakt zich druk om zijn eigen plaatje; nieuwbouw huisje, nieuw nummerplaatje op de dam, vaak en ver op vakantie. Maak je geen illusie dat die zich ook maar enigszins druk maken om de landbouw...
Woutertje77
@slagroomvla juist daarom hè, anders walsen ze straks helemaal over de agrarische sector heen
slagroomvla
Quote Reactie van @Woutertje77:
juist daarom hè, anders walsen ze straks helemaal over de agrarische sector heen

Als je dat serieus denkt, dan ben ik benieuwd wie jij graag zou willen zien ipv JC? Zo'n 2de Calon fiasco is einde oefening lto..
Jaap40
@slagroomvla vooral dat laatste... dat kan het LTO zich niet meer permitteren.

Welke toekomstig leider van LTO durft zich nu nog boven het duo te plaatsen?
+2
mlkvhoudr
@Jaap40 er zijn heus wel meer dan 2 capabele mensen te vinden in Nederland.

Calon werd niet meer gepruimt, maar had ook gewoon gelijk op sommige punten, ze moeten nou naar mijn op zoek naar een duidelijke lijn een leider met visie hoe nu verder.

Maar zoals John pas al zei er is een pot van 2 miljard beschikbaar maar ze geven niks uit, dus dat geld op de juiste plek terecht te laten komen (lees op de boerenerven) lijkt mij sowieso 1 van de speerpunten
+4
Case5579
@mlkvhoudr Visie op landbouwbeleid is hedendaags onlosmakelijk verbonden met geld harken.
Primaire taak van de landbouw is voedsel produceren
Dat wordt en moet betaald worden met zo min mogelijk sturing door subsidies en de zo geliefde potjes gemeenschapsgeld
Een andere visie is niet toekomstbestendig
+2
mlkvhoudr
@Case5579 eens maar ik bedoelde dat het geld niet naar een legertje adviesbureaus gaat die verplicht open deuren bij ons komen inschoppen
+1
Case5579
@mlkvhoudr Laten we elke beschikbare euro inzetten voor sanering en herstructurering veehouderij.
En dan een fatsoenlijke vergoeding voor de boer.
Is voor velen fff wennen maar de beste oplossing
+1
mlkvhoudr
@Case5579 even 1 ding voor ik er op reageer.

Ik zag dat je nieuw was hier, is dat nieuw nieuw of gerecycled nieuw?
Case5579
+1
mlkvhoudr
@Case5579 ok geef ik t een kans. Ik ben geen voorstander van grote herstructurering of sanering, maar voor de weg van de geleidelijkheid. We kunnen prima stikstof afromen bij overname ammoniak gebeurde ook al voor de nbvergunningen.

Maar ook extra weiden zou prima oplossing zijn, ik ben geen voorstander van teveel technische oplossingen, dat leid slechts tot fraude.

Maar als ik nieuwe emissie arme roosters grotendeels vergoed krijg dan wil ik die best in mijn stal leggen

Maar ook rechten opkoop door de overheid ben ik niet op tegen, de agrarische sector vergrijst en rendeert op veel plekken niet dus ik zie geen goede reden tegen opkoop mits het maar in beperkte mate gebeurd dan kan t prima oplossing zijn
jpls
@mlkvhoudr Ik kan het mis hebben, maar volgens mij is opkoop van rechten door de overheid verboden staats-steun, dus dat kun je al afvinken.
mlkvhoudr
@jpls gebeurd nu met varkensrechten toch ook of heb ik dat mis?
Hans van Bergen
@mlkvhoudr komt omdat je geen boer bent en niets snapt van veehouderij. opkoop is verhogen prijs en kostprijs
+1
Erco
@Hans van Bergen ga van de week ff bakkie bij m doen vanaf vakantie adres. Na 4 jaar terug al n keer er geweest te zijn. Als ie zn toko verkocht heeft (bedoel t grootste deel niet meer pacht) ben je de eerste die t hier hoort Hansje. Want dat is v mij ook nieuw dan 😂
+2
crisis
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
We kunnen prima stikstof afromen bij overname ammoniak gebeurde ook al voor de nbvergunningen.

Je wordt op je wenken bediend: 30% korting voor natuur bij extern salderen.

Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Maar als ik nieuwe emissie arme roosters grotendeels vergoed krijg dan wil ik die best in mijn stal leggen.

Dus gesubsidieerd een emissiearme vloer en dan lever je je toekomstige ontwikkelingsruimte via intern salderen in. Wat schiet je daar mee op?

Quote Reactie van @mlkvhoudr:
rechten opkoop door de overheid ben ik niet op tegen

De overheid koopt op om na de 30% korting weer uit te geven aan bouw, infra en industrie. Netto gaat de natuur er dan weinig op vooruit. Na verloop van tijd kan de landbouw opniew leveren om de natuur te helpen. Het houdt nooit op...
mlkvhoudr
@crisis wat zou jouw oplossing zijn?
crisis
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
jouw oplossing

Natuurdoelen leidend maken. Stikstofreductie is slechts één van de middelen om de huidige staat van de natuur in stand te houden. Voor politiek gedreven ambitieuze verbeterdoelen mag de overheid stikstofruimte opkopen wanneer dit 100% ten goede komt van de natuur.
mlkvhoudr
@crisis kies je er dan niet voor om de Nederlandse economie op slot te gooien?
+2
crisis
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
op slot

Juist niet. Er zijn veel hexagonen waar instandhoudingsdoelstellingen nu al worden gehaald of met correct uitgevoerd beheer gehaald kunnen worden, dan is generieke en rigide stikstofreductie niet nodig.
+1
Noorderling
@crisis
Krijg je als middelen doelen worden. Praktijk wordt getoetst aan de theorie ipv andersom.
Als je ziet wat de N depositie al is afgenomen, en dus ooit zo hoog is geweest. Hoe komt men dan bij de bewering dat de natuur nog steeds achteruit gaat? (Kruis)verbanden worden wel heel erg makkelijk gelegd zonder enige onderbouwing. Oogkleppen op en geld incasseren. Stikstof is een verdienmodel, moet toch wat als CO2 al redelijk uitgemolken is.
Case5579
@Noorderling Verwijzing naar toespraak pipo Wiebes. Die had drie grote uitdagingen
1 Groningen en gas
2 klimaatakkoord
3 een oplossing zoeken hoe we de collectieve voorzieningen in stand kunnen houden
Case5579
@Case5579 Punt 3 is Rutte 3 mee bezig
Jaap40
@Case5579 en wat is rutte 3 van plan met de collectieve voorzieningen?
Case5579
@Jaap40 Geldstromen maken om de voorzieningen in stand te houden.
+1
JanCees
@crisis klets dat is slechts op een 10 a 15 % op circa 40% van de hecagonen worden de kdw zelfs niet gehaald al verwijder je alle leven en alle activiteiten uit Nederland en dat percentage wordt alleen maar groter sls de herberekeningen verkeer en vervoer en buitenland worden gemaakt zoals voorgesteld door cie Hordijk
Wie weet het
@JanCees wat zit ik nu te lezen? Je had toch invloed op de cie Hordijk? En nu zeg je dat de depositie hoger wordt.......
JanCees
@Wie weet het vanuit andere bronnen dan landbouw hoger dan wordt landbouw lager en heeft het ook minder effect om alleen aan de landbouwknop te draaien.
Melkboer16
@JanCees Van mij als trouw LTO-lid mogen jullie het gaan doen!
Idd ik en ons bedrijf ben uit gewoonte lid omdat we geloven in het collectief en mee willen praten!
Dat betekent ook dat ik je een draai om de oren ga geven als je voor je beurt praat!
Je roept namelijk ook wel eens dingen waar onze regio het nooit mee eens kan zijn!
Kleur rijk ben je gebleken in de vakgroep destijds! De periode FrieslandCoberco of hoe het destijds heette vond ik minder maar toen was het ook minder uitdagend boeren.
Het enigste wat me tegenstaat is dat jullie allebij uit de polder komen en nooit intensief hebben moeten boeren!!
Dus daar moeten we nog een keertje over sparren met elkaar!
Case5579
@Melkboer16 dat intensieve heeft ook mijn aandacht
Noorderling
@Melkboer16
Op grond van 130.000euro en bij verhuur 3-4 duizend kunnen vangen bevorderd nu niet echt om de kantjes er af te lopen. Gederfde inkomsten lopen dan al gauw op ten opzichte van veen van 3euro.
JanCees
@Melkboer16 Polderbedrijven die niet intensief zijn? Bij ons was en en is de grondprijs hoger dan elders in Nederland en dus moet je wel intensief om aan verplichtingen te voldoen
weurding
@JanCees blij dat we op zand zitten, in de polder moet je dus een keer zo hard werken...😆
JanCees
@weurding Circa een kwart van de poldergrond is ook zand zit ik ook op kijk maar eens goed naar de kaarten
weurding
@JanCees mooi hennig an doen dus😉
crisis
Quote Reactie van @JanCees:
klets dat is slechts op een 10 a 15 % op circa 40% van de hecagonen worden de kdw zelfs niet gehaald

Je hebt last van tunnelvisie. Stikstofreductie is een middel, geen doel. Lees de stukken van Rene de Jong, dan weet je hoeveel hexagonen aan de instandhoudingsdoelstellingen voldoen. Ondanks een overschrijding van de kdw.
JanCees
@crisis ja en daar heeft Rene gelijk heeft alleen zo rekenen de rekenwonders van LNV weer niet
crisis
Quote Reactie van @JanCees:
zo rekenen de rekenwonders van LNV weer niet

Toch zit daar de oplossing voor geheel ondernemend Nederland. Niet alleen veehouderij, ook VNO-NCW, BouwendNL etc. Onderbouwing voermaatregel aanvechten is kifterij, meer niet. Een programma op poten zetten dat vergunt op basis van passende beoordelingen, dat snijdt hout. In hetzelfde programma de ruimte door autonome daling onderbrengen, dan kan dit wel ingerekend worden. Voor de gebieden waar de doelstellingen al gehaald worden is het probleem dan grotendeels opgelost. Hooguit nog wat plaggen of bramen weghalen.
JanCees
@crisis Daar denken we dan anders over
m uut m
@Case5579
Worden we vast niet eens hoe we de melkveehouderij moeten herstructureren. 😉
familie pelle
@m uut m
Quote:
. Worden we vast niet eens hoe we de melkveehouderij moeten herstructureren.

Je doelt zeker op deze opmerking van case 5579?
Quote:
Dat wordt en moet betaald worden met zo min mogelijk sturing door subsidies en de zo geliefde potjes gemeenschapsgeld

Dan snap ik jou in dit geval wel.
m uut m
@familie pelle
Ik ben meer van alle subsidies eraf.
Subsidies is een stroopmiddel ,alles plakt eraan vast. Gewoon binnen de randvoorwaarden aan de markt overlaten. Ik zie niks in herstructurering !
familie pelle
@m uut m
Quote:
. Gewoon binnen de randvoorwaarden aan de markt overlaten.

De biologische sector is hij uitstek een sector die gestuurd is. Dat is ook de redding van jou melkprijs. Als het aan de markt wordt overgelaten is het een kwestie van tijd of de markt wordt overspoeld met biologische melk.
m uut m
@familie pelle
Is toch markt werking.
Meer ruimte,meer productie.
Onder het motto van niet meer maar beter.
Iedereen kan en mag biologisch worden.
Alleen voor zuivel moet je zelf zorgen voor afzet.
+1
familie pelle
@m uut m
Quote:
. Iedereen kan en mag biologisch worden.
Alleen voor zuivel moet je zelf zorgen voor afzet

Nee, de biologische sector is een gestuurde sector. Er zijn momenteel genoeg “wachtende “ biologische melkveehouders die de hele markt kapot kunnen melken. Gebeurt niet en dat is jullie redding. Heeft niets met marktwerking te maken.
m uut m
@familie pelle
Niet meer produceren dan dat de markt aankan is ook marktwerking. 😉
+4
familie pelle
@m uut m
Quote:
. Niet meer produceren dan dat de markt aankan is ook marktwerking.

Je bedoelt, niet meer bioboeren toelaten tot de markt omdat de markt dat niet aankan. En als er effe teveel is dumpen we het op de gangbare markt. Hierdoor blijft de bioprijs in de benen. Moet toegeven, goed geregeld, maar heeft absoluut niets te maken met “normale” marktwerking waar jij over praat.
m uut m
@familie pelle
Komt geen overheid of subsidie aan te pas.
Gewoon zelf de markt in balans houden.
Dat van de boeren op de wachtlijst is een keuze.
Er is wel plek maar dan moet je na een andere afnemer. RFC heeft de biologische markt gemist in Nederland. Gaan het nu proberen met biologische babymelkpoeder in Azië. Dat is niet echt de biologische gedachtengoed!
+1
crisis
Quote Reactie van @m uut m:
Dat is niet echt de biologische gedachtengoed!

Voer van zwaar gesubsidieerd beheersland compenseren met jaarlijks zeven maal gemaaid areaal klaver met keurig geklepelde kanten, past dat wel?
+1
Jaap40
@crisis dat hele bio is een hypocriet systeem, opgezet voor 'the happy few' ofwel de linkse grachtengordel types en iedereen die denkt een vet bestedingspatroon zich te kunnen permitteren. De wal zal het schip doen keren.
+1
familie pelle
@m uut m
Quote:
. Gewoon zelf de markt in balans houden.Dat van de boeren op de wachtlijst is een keuze. Er is wel plek maar dan moet je na een andere afnemer.

De biologische markt heeft een stuur dat de gangbare niet heeft. Bij overschot dumpen op de gangbare markt. (En dat gebeurt bij elke fabriek) er zijn plenty melkveehouders die graag overschakelen en niet alleen fc leveranciers. Er is pas plek als de ontvangende fabriek groen licht geeft. Je kunt hier heel popiejopie doen maar jou markt is gewoon beschermt voor een overaanbod aan melk, en nogmaals dat hebben jullie goed geregeld.
Frans1
@m uut m die zgn markt hebben we gezien, een grote puinhoop, en een bak regels erbij, omdat de grondgebondenheid afgehouden moest worden
m uut m
@Frans1
Onzin ze lieten het niet aan de markt over.
+1
Frans1
@m uut m onze Wiebren over de volle putten omdat er geen afzetruimte meer was,dat we dat toch niet moesten willen als sector, bla bla. Wat is er toen wat af gezeverd in die periode.
m uut m
@Frans1
Ik ben voorstander van niet meer mest produceren dan dat er daadwerkelijk wordt geplaatst in Nederland.
Iedereen zorgt zelf maar hoe die dat doet.
Alle dierrechten kunnen vervallen en de markt zijn werk laten doen.
Wil je veel koeien melken op een paar ha grond, moet je zelf weten als je de mest elk jaar maar plaatst in Nederland. Geen oplopende voorraden !
+1
Frans1
@m uut m dat zijn we ook wel eens, maar de boeren die die richting uit zijn gegaan met het einde van de quotering zijn keihard genaaid, en onze Wiebren wou de korting ook nog bij iedereen neerleggen destijds, maar dat hebben ze onder druk toch maar niet gedaan
Leo,s vriend
[quote="@Case5579" p="1779587"]Is voor velen fff wennen maar de beste oplossing

Dat vraag ik me af, bij opkoop en herstructureren vallen er altijd mensen buiten de boot die graag zouden willen stoppen(zie opkoopregeling varkenshouderij) en worden er bedrijven gedwongen te stoppen omdat ze toevallig op de verkeerde plek zitten.
+1
m uut m
@Leo,s vriend
Moet je niet willen.
Case5579
@Leo,s vriend voor elk probleem een oplossing
Niet te moeilijk doen met voorwaarden
Een staart inleveren is geld beuren
Is dat ingewikkeld?
+2
Leo,s vriend
@Case5579 veel te simpel gesteld, er zijn ook nog boeren die verknocht zijn aan de plek waar ze boeren, als dat toevallig de "verkeerde" plek is ,is uitkoop en naar het buitenland of elders in NL niet altijd een oplossing.
Alan
@Case5579 volledig mee eens. De miljarden gebruiken om de veehouderij voor veel geld uit te kopen. Dan komen er te korten aan producten ( vooral waardevol mest). Veehouders die willen uitbreiden kunnen met bakken geld naar het buitenland veehouders die geen zin meer hebben om wat voor reden dan ook kunnen met pensioen. Veehouders die doorgaan kunnen zonder belachelijke wetgeving een boterham verdienen. ( voorwaarden moet zijn dat ze stoppen met plofstallen, water bij mengen etc. )
+3
Farma_boerke
@mlkvhoudr we hebben in Groningen gezien hoe het gaat 1 miljard en 1059 woningen opgeknapt. Maw advies harkt het beste.
+1
JanCees
@Woutertje77 en @Melkweb ik zou zeggen vraag het de mensen die binnen LTO melkveehouderij met mij hebben gewerkt of ik een verbinder ben. En soms heb je een andere rol te vervullen. Dan doen we dat ook
Melkweb
@JanCees Probeer eerst maar eens 1 pet op te houden en die pas af te doen als iets afgewikkeld is(bestuurlijk en zakelijk) denk dat daar de sector meer behoefte aan heeft dan met alles door elkaar heen te laten lopen . Ongemerkt geeft dat altijd ruis op de lijn .Loop te lang mee om dat zomaar even weg te kijken. Verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken en wens jullie beiden veel wijsheid toe.
+3
JanCees
@Melkweb leuke manier om een antwoord op mn vraag uit de weg te gaan . Veranderen van inderwerp is hele oude truc die de mensen gebruiken als ze klemlopen in hun storyline . Wat zou ik zakelijk eerst moeten afwikkelen ? En vertel welke petten ? Ik heb 2 petten het Mesdagfonds en tot eind dit jaar de Sectorraad Paarden . Wat is daarmee het probleem. .
Insinueren en niet tot de kern komen is teken van zwakke argumenten .Of in directe taal teken van uitermate slap gelul
Melkboer16
@JanCees was wel wat te beleven toen! Vakgroepbijeenkomsten waren en zijn nog altijd interessant!
Wat velen je onterecht aanrekenen is het IBR/bvd schandaal.
Daar zal ik dan ff iets over zeggen, er ging iets verkeerd met besmette entstof en besmette bedrijven zijn schadeloos gesteld!
Echter toen er wat te halen leek hadden boeren die altijd problemen hadden met gezondheid onder het vee ook schade door de enting!
Tja en als het bedrag van de claim te groot word dan word een verzekering vervelend.
Jammer dat het zo gelopen is
BoerBart
@Melkboer16
Daags na de enting ging er 1 koe dood. De dierenarts zei BVD.
Nooit meegemaakt en ook nooit meer meegemaakt.
Entstof was niet vervuild.
Ik denk dat jij de ibr affaire net iets te simpel schetst.
+2
jpls
@Melkboer16 Bij ons was AANGETOOND vervuilde entstof met BVD, bijna alle koeien ziek en we hebben nog steeds een dik dosier bij de DAS liggen, maar BAYER zegt dat je eerst maar eens moet aantonen dat ze voor de enting geen BVD hadden, gaat je niet lukken als je niet getest hebt
verwijderd
Mijn gevoel zegt dat het met Vogelaar en Haanstra snel afgelopen is met de lto,niet doen dus.
Laat de lto maar praten en Vogelaar maar prikken,dan houden we de gelederen gesloten en geen ruzie in de lto tent....
Hans van Bergen
@ Tuurlijk jongen. Lto kan het beste fuseren met KBO. Sponsordeal met Tena Lady, kukident, Viagra, moei jij es kieke
m uut m
@
JC wil in de tweede kamer !
Melkboer16
@m uut m hou nou op! Zie jij JC al naar de interruptie microfoon lopen?! Dat is m veel te minderwaardig dat is meer voor sukkels zoals Tjeerd! De Kamer zit nu vol met schreeuwers die de volgende dag kijken hoe goed ze gescoord hebben met een bepaalde uitspraak!
Op links zit niet veel meer als goedgebekte communisten die zo bij de Groene Kmer kunnen!
Rechts ach Pieter Omzigt kan veel gaan betekenen bij het CDA/VVD kabinet wat er gaat komen.
Maar verwacht niks van FvD want dat gaat ons niks brengen behalve een ramp
m uut m
@Melkboer16
Beetje meer bewegen is niet verkeerd voor hem.😉
+8
John Spithoven
Hoe komen we op een nette manier van dit duo af, is de strekking van deze column.

Een beetje treurig...

Waarom vraagt niemand zich af waarom zo'n discussie. Hoe heeft het zo ver kunnen komen. En hoe moeten verenigingen en coöperaties hier mee omgaan.

Heel simpel, de democratie herstellen.

Laat bestuurders rechtstreeks gekozen worden door leden. Transparant!

En in dit geval :
Jaap en Jan Cees stellen zich verkiesbaar, net zoals anderen dat kunnen doen. En de leden spreken zich uit. En dan einde discussie want er is werk aan de winkel, veel werk.
+2
jpls
@John Spithoven Daarom ben ik 30 jaar geleden gestopt met LTO (toen nog NCB), er was weinig christelijks aan, de grootste boeren met de grootste mond hadden het voor het zeggen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
119
DEELNEMERS
37
WEERGAVES
0