Onder schot houden van FDF-voorman was onnodig agressief, vinden Achterhoekse boeren

BLEISWIJK/ HALLE - Dat een motoragent vrijdagavond boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde onder schot hield na afloop van een goed verlopen boerenprotest in Den Haag, was onnodig agressief richting de boerenvoorman uit de Achterhoek. ,,De actie van de agent paste niet bij de situatie en al helemaal niet bij de sfeer van de dag”, zegt Rutger van Lier, regiobeheerder van Farmers Defence Force (FDF) Oost-Achterhoek.

Deel dit topic

Reacties

Frederika
Agenten in Nederland zijn watjes
+1
Alan
@Frederika is wel heel erg generaliserend. Dat er èèn zo'n gevaarlijke domme gek tussen zit wil niet zeggen dat alle andere ook zo handelen.
+3
Lepus
Deze actie past wel degelijk bij de hele situatie en de ontstane sfeer na 1 oktober. Totale controle af willen dwingen. Desnoods met een pistool tegen je slaap wegens het onvermogen van verbaal benul. Deze foto zegt genoeg hoeveel angst er onder het bevoegd gezag heerst. Nog eventjes doordouwen
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Lepus:
hoeveel angst er onder het bevoegd gezag heerst.

Reken maar! Ze zijn als de dood dat ze de grip kwijtraken. Eigenlijk zijn ze die al kwijt.
+1
JohnDeere6serie
Heeft ie al aangifte gedaan tegen de agent?
+1
diekman
Onze held is weer vrij.
+1
jos 15
Hoe zou die agent s`avonds thuis zijn gekomen Kun je je vrouw en of kinderen uitleggen dat je een ongewapende demonstrant onder schot hebt aangehouden. Terwijl je een maand eerder tijdens de BLM demo in Amsterdam (waar zeker wel mensen met wapens rondliepen) orders
van hogerhand had om terughoudend op te treden. EEN ECHTE VENT WORDT GEEN AGENT
Lepus
@jos 15 De lulletjes rozenwater gingen zelfs op de knieën!!! Kruiperiger dan dat kan je niet gaan.
weurding
Media praat al anders... er zijn bewijzen dat het anders is gelopen.
ted9
Het was niet de fout van de agent en niet van de boer. Maar het is allemaal de schuld van de Rabobank.
+4
Weidezicht
Ik weet niet wat ik zelf zou doen in het geval van de chauffeur. Van een nachtje in de cel knap je niet op, maar het zou wel enorme indruk maken, als hij zou zeggen, laat maar ik doe geen aangifte tegen de agent. Laat maar, hij was blijkbaar wat overspannen. Over het algemeen vindt ik de politie erg welwillend tijdens de tochtjes waaraan ik zelf meegereden heb.
+1
Weidezicht
@Weidezicht En daar dan natuurlijk wel even media aandacht bij zien te verkrijgen.
puntertje
Straks gaat de Fietsersbond demonstreren voor meer fietspaden. Nog even afgezien of ze dat volgens de rechter op de fiets mogen doen, moeten ze oppassen niet nadien nog even op de fiets naar Burger King te willen snacken. Voor je het weet heb je een ...nou, vul maar in, op je gericht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer , den haag , farmers defence force , boerenprotest en fdf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0