Remkes wenst opvolger Minas voor de landbouw

De commissie Remkes, die het kabinet adviseert over de stikstofreductie, pleit voor de invoering van een Afrekenbare Stoffenbalans. Deze opvolger van Minas moet het mineralengebruik in de landbouw weer in balans brengen. Remkes eist dat de depositie van stikstof in 2030 met 50% moet zijn teruggebracht, via gebiedsgerichte doelen.

Deel dit topic

Reacties

producent
De nieuwe minas met een nog grotere complexiteit dan de kringloopwijzer, zodat geen gebruiker er iets van snapt. En ze in Den Haag aan de knoppen kunnen draaien.
kanniewaarzijn
Wat velen wel zullen snappen is dat het (net als MINAS en kringloopwijzer) zeer voordelig is voor intensieven. Je weet dus wat je te doen staat.
bio boer
@kanniewaarzijn dat weet ik nog eens niet
bio boer
@kanniewaarzijn dat weet ik nog eens niet
hans1980
Marc Calon opperde dit idee ook al een aantal jaren geleden ..
De lange arm van marc..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stikstof , opvolger , minas en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0