Van Drie verzaakt en zuivelNL rept er geen woord over

Melkveehouders maken grote stappen, maar in deze rapportage geen woord over de kalversector. Dit is opmerkelijk, want in 2018 viel er op de website van zuivelNL nog het volgende te lezen
"De Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) zorgt er uiterlijk twee jaar na de start voor, via het kwaliteitssysteem, dat kalverhouders geen BVD-dragers meer aanvoeren of aanhouden (zowel binnen- als buitenlands)."
Dit had de kalversector 2jaar later per 1 april 2020 moeten realiseren. Beetje lullig dat melkveehouders aan het werk gezet worden met als argument dat alle sectoren aan de bak moeten en dat later blijkt dat er een sector gewoon op zijn kont is blijven zitten. ZuivelNL vond dit zelf blijkbaar ook genand en daarom hebben ze de tekst over de kalversector maar van hun site verwijderd. Hier is het origineel dat tot voor kort nog op de site stond.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
waakhond
Vieze vuile rot streek . wederom worden we weer belazerd door zuivel NL. en RFC heeft 3 afgevaardigde in het bestuur van 5 zitten klootzakken die het zijn
+6
Dirk van Zetten
@waakhond kalversector heeft eigen koninkrijk, wij kunnen geen slacht- en fokkoeien meer exporteren, maar van Drie sleept kalfjes en ziektes uit heel Europa naar Nederland en wij krijgen een klote prijs voor de kalfjes.
+3
labella
@Dirk van Zetten wees blij dat van 3 de kalveren nog ophaalt, als de prijs je niet bevalt dan mest je ze toch lekker zelf af!
Lambert1
@labella ik ben echt niet blij dat hij ze nog uit buitenland haalt !!!
+1
labella
@Lambert1 als jij als mester voor hetzelfde geld of minder een beter kalf in het buitenland kon kopen zou je dat ook doen. Als ik zie wat voor grote magere smalle richels de veehandelaar in de kar heeft staan zou ik die als mester nog niet in het hok willen hebben als ik geld toe kreeg.
Erco
@labella nadat ie bij jou is geweest bedoel je
Lambert1
@labella ik had wel verwacht dat je daar mee kwam
Maar dat maakt jou toch niet uit want het voergeld is hetzelfde van v3
En dan erbij zou het wel uitmaken dan moet je ff bellen met v3 want er komen echt wel beste kalveren uit nl alleen worden ze gesorteerd door v3 en dan zal ie jou de rommel wel brengen
Hij weet wel heel goed hoe hij de mesters moet inpalmen !!!
Vergeet niet dat ik helemaal niets tegen heb op de kalvermesters ! wel op v3
Porky
@Lambert1 hahaha, "ik heb niets tegen de mesters, wel tegen V3" Dan heb je wel wat tegen de mesters man, de "vrije" mesters zijn op Eén hand te tellen, de meeste hebben een contract, bij V3 of bij Pali, of noem maar op.
Lambert1
@Porky dat ist probleem ja
Porky
@Lambert1 het voer geld is hetzelfde ja, maar als v3 2 zakken voer minder in het kalf uit het buiten land hoeft te steken omdat het kalf tig x beter v kwaliteit is zou ie een dief v zn portemonnee zijn . Zou jij t dan anders doen? Ben jij roomser dan de paus?
+2
Weidezicht
@labella inderdaad, je ziet af en toe kalveren dat je denkt wie moet daar nog wat mee. In het verleden hier ook wel eens item gehad welke ging over de prijs van kalveren en de kosten als je ze week of 3 moet voeren. Gaan ze hier helemaal uit zitten rekenen wat dat kalf aan melk drinkt, met de k...prijs die voor melk krijgt. Gaan ze zitten potlooien over paar liter melk per kalf per dag. Dus moesten die kalveren liefst binnen paar dagen weg. Er was als tip om een geboorte gelijk met drie dagen teru in de tijd aan te melden, want dan kon die 3 dagen eerder weg maal die paar liter waar de tank van overstroomt.
Erco
@Weidezicht ik hoor t. U is roomser dan de paus. Blijf maar lekker anoniem voordat de buren wat anders over je zeggen 🙈😂
Weidezicht
@Erco nou wil je zeggen dat het anders is. Dat topic is hier geweest, of in een topic kwam dit aan bod. en ik heb bij mijn omschrijving meer staan dan dat ik bij erco zie staan.
Erco
@Weidezicht zoek dan maar even wat verder
Erco
@Weidezicht mischien n enkeling maar die rotte appels heb je ook bij de zzpers in de gww 😉
Weidezicht
@Erco oh ja, ik zeg ook niet dat het gemeengoed is, en dat alle boeren dat doen, maar ze zijn er.
Lambert1
@Weidezicht vroeger deed me pa ze weg met 3 dagen en beurde 600 gulden en uh v3 betaald je toch wel 😜
m uut m
@Lambert1
Er is geen jaar geweest dat de gemiddelde kalverprijs 600 gulden was.
+1
Lambert1
@m uut m jazeker wel !! Ook hoger
Lambert1
@Lambert1 toen was v3 er nog niet
+1
Porky
@Lambert1 weet niet v welk jaar jij bent ? Maar toen was van Drie er wel hoor,en weet je wat er ook was? De VEEMARKT, daar liepen mensen die vaars kalveren mesten, die lichte stiertjes kochten de zgn starters,mensen die blauwe mesten,kortom ,voor elk wat wils. En dat missen we nu
Lambert1
@Porky ik had het over me pa en is 80
Maar ja de markt die missen we echt
buorman
Quote Reactie van @Porky:
daar liepen mensen die vaars kalveren mesten, die lichte stiertjes kochten de zgn starters,mensen die blauwe mesten,kortom

Die mensen lopen helemaal niet meer, niet op de veemarkt omdat ze achter de rollator lopen of een enkeling loopt er nog wel maar koopt niet omdat er geen drol aan te verdienen valt.
En die bb zijn voor zover ik weet ook niet van alle tijden, destijds had een NL kalf van zijn eigen genoeg kwaliteit
+1
Porky
@buorman als de vee markten er nog wel waren weet ik zeker dat de nu ja prijzen beter waren dan nu het geval is.
buorman
Quote Reactie van @Lambert1:
jazeker wel !! Ook hoger

Welk jaar was dat?
@m uut m heeft het over een gemm prijs over een heel jaar voor alle kalveren
+1
de jonge
@Lambert1 als je een mooi soortig kalf had brachten ze ook wel 1000 gulden op inderdaad,was in de tijd dat het inkruisen met vleesstieren begon,en een goede melkkoe werd toen ook verkocht voor een 2500 a 3000 gulden. met het eerste geval van bse was er ineens een gulden per kg van het slachtvee af,ik heb die nooit weer terug zien komen... voor degenen die het niet geloven,vraag de oudere generatie dan maar even..
Porky
@m uut m onee? Nou ik heb ze wel eens voor dik 700 in t hok gehad hoor, en als je een beste blauwe had zat je over dik over 900. ,guldens hè
+2
Erco
@Porky 400 euro voor n hele beste blauwe bul is ook niet eens zolang geleden
Porky
@Dirk van Zetten dan moet je bij die luie flikkers van de NVWA zijn die het verrotten om nog te willen keuren.
Weidezicht
@Porky veel boeren waren ook anti veemarkt. Mijn ouders hadden altijd goede rooie koeien, en dan dikbil gedekt. Veel beste kalveren en 800 gulden lukte vaak zat. Maar je betaalde op veemarkt voor een rijpe dikke sommige tijden ook 2900 gulden.
Porky
@Weidezicht klopt helemaal, daarom was "de mart" zo belangrijk, nu met die opvang centrums komen er kalveren waar ze gn raad mee weten, op de mart liepen overal mensen voor.
wally
Neem aan dat zuivel nl hier ook mee leest, dus aan het werk zou ik zeggen. als wij nou op alle ledenvergaderingen dit in de rondvraag even aan de kaak stellen moeten ze er wel wat mee
Peterr
@wally "We horen het u zeggen"
Noordoost
@wally we komen er nog op terug
puntertje
@wally wat denkt u zelf?
+5
casev
Heel dat ibr/bvd verhaal kost mij wel klauwen met geld. De enige die er hier beter van word is de veearts op dit moment....
+4
Bekkink
@casev en de gezondheidsdienst
+3
de hoef
@casev tis ook een corrupt zooitje,we hebben al twee keer in de laatste maand een positief kalf gehad , twee keer een tweeling 1 wel positief 1 negatief, alle twee opnieuw een oor biopt gepakt , alle bij de keren alle twee vrij, maar ze gaan er nooit mee acoord , en zo blijven we aan de gang
+1
pietjepuk
@de hoef Ze moeten ook zorgen dat ze werk houden he.
+1
Weidezicht
@de hoef toen mijn oudets nog molken dat gezeik ook gehad met salmonella en een keer een bvd koe. Wat een geld dat circus gekost heeft, en een gezeik. Uiteindelijk koeien opruimen, enz.
+1
Jawis
@de hoef ik heb alles via belgisch lab gedaan ism qflex. Alles in 1 x goed voor 1/3 van de kosten bij gd
+1
KOC1981
Ik ben het met jullie eens dat het er op lijkt dat Van Drie zijn afspraken niet nakomt, maar als ik jouw eerste zin lees, "dat kalverhouders geen BVD-dragers meer aanhouden" dan wil dit zeggen dat we allen verplicht worden om oorbiopten te nemen van alle kalveren (zoals in België het geval is). Misschien durft ZuivelNL er dat op dit moment niet door te drukken?
+1
m uut m
@KOC1981
Wij zijn gecertificeerd vrij dat moet voldoende zijn.
KOC1981
@m uut m zo werkt het in België niet. vrij of niet, alle dieren die het erf verlaten hebben een oorbiopt
Erco
@KOC1981 heb ik al gedaan van alle kalveren maar dan word je nog niet vrij
+2
Lambert1
Dat is v 3 hij heeft een goede lobby in den haag en lto en heeft veel macht en geld en dat allemaal over dr rug van de melkveehouderij .
+1
Porky
@Lambert1 Dat ie een goede lobby heeft in den haag is wel zeker, daar kunnen veel boeren organisaties nog wat v leren.
+2
gerrie-hul
@Porky Dat hebben we gemerkt met de mkz en de slachtpremie Die in eerste instantie naar de kalvermesters ging en melkveehouders buiten spel stonden Door optreden van de toenmalige bestuurders van nmv is dit recht gezet Lto was toen al akkoord gegaan
Porky
@gerrie-hul dat bedoel ik, ik vraag me vaak af : wat zijn dat voor figuren die zgn de boeren belangen moeten behartigen en verdedigen, wat v belangen hebben ze zelf ? Ze zitten er meer v hun eigen belangen .
+1
Porky
@Lambert1 wel eens bij stil gestaan hoe het komt dat ie dik in zn geld zit? Niet Omdat ie dom is, maar zn eigen zaak regeld, vanaf de start tot op het bord, en dat is ook de verplichting van coöperaties waar die zijn aangesloten, opkomen voor de belangen van hun leden ,en de boel tot waarde brengen, dat is de plicht van de top, maar die zijn drukker met het verzinnen en invoeren van regeltjes die enkel kosten verhogend werken, want dat "vraagt de consument" ,maar de "consument" weet vaak v niks.
Lambert1
@Porky zit net ff anders maar verder ga ik hier maar niet
Met geld is veel te koop hou het daar maar op
Erco
@Porky alsof je v3 zelf bent....
Porky
@Erco t verschil met jou en mij is dat ik m groot heb zien worden, dat ik nog weet dat ie de boer op ging met een oude volkswagen kever waar de treeplank met een draad vast zat, en dat ik weet dat ie nog niet een stuiver had om een bruiloft te geven,en dat ie s ,nachts met zn hond langs de weg liep omdat ie door problemen het ook ff niet meer zag zitten, dat weet ik donders goed, en ook dat ie de mensen die hem TOEN bijstonden altijd op handen heeft gedragen en netjes heeft behandeld, DAT is ook die Jan v Drie waar hier door velen op word getuft, Maar waarvan heeeel veel zogenaamde "topbestuurders" met heel hun intellect en opleiding nog niet eens in zn schaduw kunnen staan.
arie.j
Van bovenstaand verhaal heb ik geen hoogte.
Maar vrijwel alle kalfsvlees zal nu wel de diepvries in gaan.
Ook al zal van Drie wel een aardige buffer hebben, overleven lijkt me eerst nu toch eerste prioriteit voor de kalversector.
+2
de jonge
@arie.j hij zal niet voor niets in de quote 500 staan
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
hij zal niet voor niets in de quote 500 staan

Dan zal hij ook wel zo slim zijn om een groot deel van zijn vermogen buiten het aansprakelijk vermogen van zijn bedrijf houden.
de hoef
@arie.j wij voeren van alpuro, de 25 e melkpoedere gebracht op hun advise de 1e van april de rek gemaakt omdat de poeder zakt, vindt ik persoonlijk zeer netjes
Porky
@arie.j dat weet ik wel zeker, maar vergeet niet dat ze dik 3000 man op de loon lijst hebben, en dan kunnen we wel tekeer gaan ,maar als je dan achter de komma evengoed dik honderd miljoen winst maakt vind ik ze veel mans ( en dat zijn ze ook) zijn niet veel grote bedrijven die hun dat na doet.
Lambert1
@Porky vond ik ze ook veel mans en dat over de Rug van ???? Melkveehouderij
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
@arie.j dat weet ik wel zeker, maar vergeet niet dat ze dik 3000 man op de loon lijst hebben, en dan kunnen we wel tekeer gaan ,maar als je dan achter de komma evengoed dik honderd miljoen winst maakt vind ik ze veel mans ( en dat zijn ze ook) zijn niet veel grote bedrijven die hun dat na doet.

Twijfel niet aan hun capaciteiten en een geschat groepsvermogen door Quote van richting een miljard kunnen ze best een flinke stoot overleven.
Maar het zal denk ik ook wel nodig zijn, afzet die eenmaal een poosje weg is, die heb je ook niet zo maar terug.
de jonge
@arie.j vreemde redenatie toch?,dus als zij een miljard achter de hand hebben zijn het goede ondernemers en als melkveehouders wat meer melkgeld willen beuren om een gezonder bedrijf met buffer op te bouwen zijn het dan slechte ondernemers?
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j vreemde redenatie toch?,dus als zij een miljard achter de hand hebben zijn het goede ondernemers en als melkveehouders wat meer melkgeld willen beuren om een gezonder bedrijf met buffer op te bouwen zijn het dan slechte ondernemers?

Ze zijn betere ondernemers dan het gros van andere ondernemers, en ja ook de melkveehouders. Niet iets om je voor te schamen,
En een miljard met je onderneming verdienen in de landbouw in Nederland is topprestatie
Vreemd dat boeren meer melkgeld willen? Wie zegt dat?
Het punt is dat zij bij uitgekiend inkopen en mesten ook zelf de afzet met en een goede prijs hebben weten te maken .En de nodige fabrieken hebben voor poeder enz. die goed draaien.
Ze doen het grootschalig en goed en hebben echt geen VION of RFC nodig , ze weten zelf een voor hen goede prijs te maken
+1
Porky
@arie.j klopt helemaal, vaak heeft RFC hem nodig.
+1
Porky
@de jonge vraag jezelf even af hoe ze dat verdiend hebben? Niet met niks doen , en dacht jij dat het die V 3 senior is aan komen waaien? Hij is een zakenman die al alles in Eén hand heeft, hij koopt een kalf , vanaf dat moment heeft ie ALLES in handen , het voeren , poederfabriek,de slacht, het verwerken ,verkoop, huiden , dr zit niemand tussen. En dat is toch knap als je dat voor mekaar bokst en met helemaal niks begonnen bent ,dan heb je wel ff wat gepresteerd en neergezet.
Erco
@Porky nou genoeg over jezelf of over je familie....
Lambert1
@Porky met niks begonnen ? Nee hoor het was altijd een heel vermogende familie
Porky
@Lambert1 hahaha, joh als jij dat denkt ,zeg ik , je hebt gelijk hoor, "zijn altijd al vermogend geweest" wat vind jij "vermogend"? Ik weet nog dat ie voor zn vrienden een feestje gaf omdat ie zn eerste miljoen hef verdiend, daarom vraag ik wat vind jij "vermogend" hou op joh ,hij moest geld lenen toen ie ging trouwen, had gn stuiver.
Lambert1
@Porky ik hoef geen gelijk hoor 😉 maar als jij m goed kent wert je hoeveel ontroerend goed ze hadden ja hij misch toen nog niet
gerrie-hul
@Porky Een soep fabriek van Struik in Voorthuisen hebben ze niet zo lang geleden aan hun vermogen toegevoegd
buorman
@gerrie-hul
Kunnen de wat minder courante nuka's daarheen;
google.nl/search/…
huske
@de jonge hebben hun het geld verdient aan de opbrengst kant of de kosten kant, daar gaat het om. Kan jij blijven zeuren en blind staren op je melkprijs. Je kan ook wat meer moeite doen om je kosten kant te verlagen. Of ga je nu de dooddoener er in gooien dat je dan niemand wat gunt, iedereen een oor aan naait en over lijken gaat?
m uut m
@huske
De meeste melkveebedrijven zijn niet meer dan producenten van grondstoffen.
gerrie-hul
@arie.j Viel wel op dat ze terzijde van de MKZ uitstel van betaling aanvroegen wat o terecht bleek te zijn
+1
Marco69
Dat NZO en in het kielzog de kalverhouderij niet durft aan te pakken heeft mijn inziens te maken met melkpoeder die diverse zuivelfabrieken aan hen leveren.
Die macht die NZO heeft over de melkveehouders hebben ze niet over de kalvermesters.
Net als met de kalfvolgsysteem, melkveehouderij is hier aan gebonden.Terwijl de mesters hun handjes vrij om kalveren overal vandaan te slepen.
Melkveehouder6
@Marco69 zo lang nederland niet vrij is van IBR/BVD kunnen wij geen eisen stellen aan import van kalveren die ook niet aan die eis voldoen. Anders krijgen we helaas met brussel aan de stok...
+1
Lambert1
@Melkveehouder6 zolang we de import Op deze mannier toestaan worden we ook niet vrij
+3
John Spithoven
Bestrijdingsprogramma's IBR en BVD zijn alleen maar succesvol als de achterdeur dicht gaat. Anders blijft het dweilen met de kraan open.

Een vrije status van IBR en BVD zou voor de melkveehouderij nog waarde kunnen hebben, voor de kalverhouderij heeft het geen waatde. Het beperkt hun in hun handelswijze. Import van kalveren wordt moeilijker.

En 1 sector op den duur wel vrij en de andere niet blijft een tikkende tijdbom. En het gewenste doel zal nooit gehaald worden. Dus wederom veel boerengeld verkwanseld in Zuivelnl.
Porky
@John Spithoven maar dan ook de achterdeur dicht voor import v vaarzen en koeien? Denk niet dat dat zo slim en handig zou zijn
Lambert1
@Porky die zijn vrij of worden getapt
+1
John Spithoven
@Porky Ik zeg ook niet dat ik vind dat hij dicht moet, maar als je als Zuivelnl kiest voor een status vrij programma dan moeten wel de juiste keuzes gemaakt worden. Bijv importvaarzen , die door Duitse boeren vanwege IBR antistoffen afgevoerd moesten worden, in Nederland importeren, dan heeft Zuivelnl het protocol status vrij niet in de hand. Dan ben je als Zuivelnl alleen met een werkgelegenheidsproject bezig dat genaamd is Gezondheidsdienst voor Dieren.
Weidezicht
@John Spithoven dat is het ook. En dan als gezonheidsdienst nog (bijna) monopolist zijn. Dan blijft je winkeltje wel draaien.
Porky
@John Spithoven jazeker dat klopt helemaal.
+2
Arjen001
@John Spithoven Wat brengt een stal zonder BVD dragers op voor een kalverhouder? Minder antibiotica gebruik, minder werk, meer groe, minder uitval en minder ergernis. Het valt mij op dat het niet van die kant bekeken wordt.
+2
Jan-T
Hier al sinds het mogelijk was de vaarskalveren onderzocht via oorbiopten.
Al die jaren vrij gehad.
Sinds de verplichting dat we alle geborenen met een oorbiopt moeten onderzoeken ook alles vrij.

Alleen onze jongveeopfokker geeft de dieren een inenting tegen BVD.
En is niet als bedrijf BVD gecertificeerd vrij. is er wel mee bezig heeft bloedjes getapt en is vrij.
Maar dat moet je een 10 mnd vrij zijn wil je een certificaat ontvangen.

Met als resultaat dat wij de aangevoerde vaarzen moeten bloed tappen op antistoffen, En dan kun je het wel raden 50 % vrij en 50% dubieus en aangetoond. Na afkalven oorbiopt opsturen kalf is weer vrij.
Maar telkens als je denkt ik ben er dan is de volgende aangevoerde vaars weer dubieus.??

Dus je komt in een cirkel waar je niet uitkomt.

Wat ik dan vreemd vind oorbiopt is testen op virus.???
Bloed tappen is testen op antistoffen.????

En dat vind ik een vreemde redenatie bij ZuivelNL en de GD bandieten.
Ik mis logica en het kost mij geld en veel ergernis.

Verstand komt met de jaren maar als ze zestien zijn geweest en het is er niet dan komt het ook niet meer bij de verantwoordelijke organisaties.

En van Drie moet aansprakelijk gesteld worden van alle GD kosten.
Porky
@Jan-T waarom? Hij doet geen dingen die niet mogen
+1
Jan-T
Quote Reactie van @Porky:
Hij doet geen dingen die niet mogen

Waarom moet ik mij wel aan kosten verhogende regels in Nederland houden en V3 niet.?

Ben ik minder dan V3
+1
Blijvenboeren
Wat veel erger is is dat we onze kalveren niet meer kwijtkunnen omdat ze liever goedkopere importeren om hier t mesten
+1
Porky
@Blijvenboeren dat is een kwestie van de boel zakelijk bekijken, waarom worden er zoveel vaarzen en koeien geïmporteerd? Omdat dat goedkoper is als zelf opfokken, ivm de fosfaat materie , gn jongvee meer want dan kunnen we meer koeien melken, ieder kijkt naar zn eigen zaak. En dat doet V3 ook. Hij is niks verplicht om jou kalf te kopen, wees blij dat de kalvermesterij dr is, de grootste klap is gewoon geweest dat de vermarkten dicht moesten, dat heeft de klaver prijzen gn goed gedaan
Lambert1
Deze week nog kalveren uit ierland (zonder status ) gekomen terwijl ze hier over een fokverbod hebben omdat het vlees niet weggaat

Erg !!
labella
@Lambert1 het is erg dat nederlandse melkveehouders zulke scharminkels afleveren dat de kalvermesters genoodzaakt zijn om betere kalveren uit het buitenland te halen!
Lambert1
@labella ja ja dacht ik wel
Maar is onzin wel zal he zo zijn dat je het ondereind gekregen hebt
Maar als ik jou was zou ik betere bestellen want ik kan me niet voorstellen dat die import zal blijven
+4
Van Drie is een echte handels man ,dat hij een heel imperium heeft opgebouwd kan je hem niet kwalijk nemen dat is hem z,n handels geest,wees blij dat je nu nog geen geld hoef toe te geven,en anders zou ik zeggen begin ook een handel in kalveren,deze man is ook met totaal niets begonnen,(van melkmonster nemer naar dit imperium!!)z,n zoons zetten dit nu voort in deze zelfde ijverigheid ,en verders bespeur ik een vorm van jaloezie in deze topic.Dat hij een monopolie gecreeerd heeft ,is zijn verdienste ,maar zal de maatschappij niet accepteren.Daar zijn nu regels voor.Verders niemand wil meer kalveren uit buitenland,maar wij willen wel export van vee ,dat is dan ook krom.(mest varkens,mestkalveren vaarsen en noem maar op) 80% van landbouw producten is export.Dus heb respect voor mensen die duizenden mensen aan arbeid en inkomen voorzien.Nu er een crisus is kan Van Drie dat niet alleen oplossen.
Lambert1
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl import is prima maar dan ziektevrij en dat lukt niet uit bepaalde landen
labella
@Lambert1 bij mensen ook niet en die worden ook nog steeds geimporteerd….
Lambert1
@labella ja ja
Van Drie heeft gewoon een bedrijfsvoering met import en export
De discussie hoort te gaan over Nederland dierziekten vrij
En niet over de import op zich
Porky
@Christo4.0extendedversion helemaal juist, zo kunnen we elk im en export bedrijf wel aan de paal nagelen
gerrie-hul
@Christo4.0extendedversion Als je dierziekte vrij wilt zijn zul je de grenzen moeten sluiten voorlanden waar de ziektes heersen Kijk maar naar Denemarken
Porky
@gerrie-hul dat ben ik zeker wel met je eens, maar zoals altijd kan bij de Eén alles en de ander mag niks, en zolang het kan en mag zal V3 ze gaan halen waar ter wereld ook als er aan te winnen valt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
100
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0