‘Grotere kans op sterfte door te veel vitamine B12'

Goed Nieuws 😄

Het bijbehorende plaatje (vlees) op AD doet iets anders vermoeden, maar veel B12 via pilletjes is niet zo goed......


Originele beschrijving

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van deze vitamine in het bloed een grotere kans om te sterven. De vitamine zit alleen in dierlijke producten zoals vlees en melk.

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
Maar hoe worden die pilletjes dan gemaakt als B12 alleen maar in vlees en vis zit ??

startpagina.nl/v/eten-drinken/…
"waarbij de mutaties kunstmatig zijn opgewekt door ze te bestralen of door ze bloot te stellen aan chemicaliën die het DNA beschadigen"

Genetische manipulatie dus !!
kanniewaarzijn
Kwestie van tijd voordat ook dit onderzoek weer onderuit zal worden gehaald.
Farma_boerke
@kanniewaarzijn Dat is meestal niet zo moeilijk met populatie screeningen, aantal proefpersonen lijkt wel groot, maar er valt het een en ander af. Verder word er naar sterfte gekeken in relatie tot hoge of lage B12 waarden, maar er staat niet bij of een groep B12 innam (pillen) en mogelijk daardoor een hoge waarde had (wijken af van norm). Waar het onderzoek echter op nat kan gaan is het feit dat er niet naar de sterfe zelf is gekeken. Mogelijk zijn er een aantal sterfgevallen wegens niet-natuurlijke oorzaak en vertekenen die het beeld. Ook het feit dat de relatie pas opkwam na omzetting in levensjaren geeft te denken.
Er is vast wel meer te vinden, maar dit is zoals altijd een eerste aanleiding om vervolgonderzoek (geld voor nodig) te doen.
arie.j
Als je normaal eet en geen enge ziekte hebt hoef je over deze vitamine je niet druk te maken.
Veganisten moeten via pillen het op peil houden en ja dan slik je wellicht wel eens teveel.
Zeker omdat op vrijwel alle gezondheidssite tot heden staat dat een overdosis niet schadelijk is.
Albert Altena
In het artikel staat dat het alleen zit in vlees en melk en een stukje verderop staat een waarschuwing voor mensen die B12 injecteren of als pillen slikken!
De bekende interpretatie van de media dus
Pluto
@Albert Altena Het probleem is dat de dosering bij vitamine preparaten 30 tot 300 % over gedoseerd wordt . Bij reguliere consumptie van vlees en zuivel is dit gevaar totaal niet aan de orde . Overigens als je de gevolgen en of bijwerking leest van te veel aan B12 zijn er in de kamer al de nodige personen die de kritieke fase inmiddels al bereikt hebben !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0