BioNext beurs in Zwolle

Woensdag en donderdag is er weer de bio beurs in zwolle voor de liefhebbers.......

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Gratis entree anders kwam er helemaal niks meer?
m uut m
@Koeien boertje
Toegangskaart
Indien u het ticket online koopt, via de button hieronder, dan kost het ticket â‚Ŧ16,52 (excl. btw). Indien u het ticket op locatie koopt dan kost deze â‚Ŧ20,66 (excl. btw).
Koeien boertje
@m uut m paar jaar geleden was het gratis entree
Koeien boertje
@Koeien boertje of was dat een andere jaarlijkse biologische beurs?
m uut m
@Koeien boertje
Er zijn voldoende vrijkaarten. 😉
Bartlehiemboer
Ben er nu drie keer geweest kwam er elke keer teleurgesteld vandaan....80 % staat daar met een zelf gebrouwd spulletje. We kregen eens een bloemkoolsoep mee, was gemaakt van afgekeurde bloemkool... Alleen al het deksel opendraaien en de stank vergeet je nooit weer. Een boer kom je er bijna niet tegen. Maar toch gaan we maar weer dit jaar.
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer de workshops leek me eventueel nog wel de moeite. Ben er zelf nog nooit geweest maar kijken bij de biologische collega s lijkt me best verstandig op t moment
Bartlehiemboer
Ik weet niet het is geen landbouwbeurs waar echt de boeren komen waar je wat mee kunt. Ik vergelijk het meer met de horecabeurs. En veel bedrijven met bijvoorbeeld waterzuivering of zonnepanelen etc. Eco holland is er ook daar zijn nog wel leuke gesprekken mee te voeren.
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer ja die zochten nog nieuwe leden. Volgens een biologische collega die ik pas sprak betaalden ze ook goed uit.
m uut m
@Bartlehiemboer
Gaat het wel goed met je?
Je bent zo negatief de laatste tijd.
Niet de kop laten hangen naar de complotdenkers.
Bartlehiemboer
@m uut m Ja, u hebt gelijk. Ik zie de afrikanen komen ik zie het land ingepikt worden ik zie virussen ik zie onkunde van de regering ik zie rekeningen van waterschap ik zie een slechte uitbetaling en ik zie nog steeds niet een stip aan de horizon waar we naar toe kunnen en misschien wat lucht geeft. Maar hoera morgen naar de biobeurs. pffff
m uut m
@Bartlehiemboer
Een goede vriend van mij zegt altijd "tob niet het komt toch anders".
Nico96
@Bartlehiemboer Een keer weinig boeren tegenkomen is niks mis mee. Ik ga morgen voor de derde keer, ik vind het echt de moeite waard, juist omdat het niet alleen maar over boeren gaat.
robbies
Vorig jaar geweest. Goede gesprekken gehad op de stands van Eco-Holland, RFC, Rabobank en Natuurweide. Maar er zijn ook genoeg stands/bedrijven die ontzettend hun best doen om het geitewollensok-imago te bevestigen.
Nico96
@robbies Dat heeft toch ook zijn charme? Ik vind het juist mooi om te zien dat deze mensen de daad bij het woord voegen en niet vanaf de zijlijn staan te roepen wat er niet deugt.
mlkvhoudr
T was in ieder geval wel veel drukker dan ik van te voren bedacht had. Gezellig even met de vrouw er over heen gewandeld. Nog omschakelende collega gesproken. Prima uitje. Geitensokkengehalte viel me mee veel buitenlandse standhouders met nicheprodukten.

(klik om te vergroten)

Kringloper
Bio heeft dus toekomst?
mlkvhoudr
@Kringloper ik heb vandaag heel veel plantaardige biologische plantaardige produkten voorbij zien komen waarvan ik niet weet of daar een markt voor is, bij een biologische bakker stond steeds veel volk als ik er langs kwam, maar de kritische consument aan mijn linkerhand wou er absoluut niks van weten om voor een biologisch vloerbrood 3 euro 50 te gaan betalen, bij de appie is die 2 euro 50. En gewoon brood kost 1 euro 20. Maar daar leek dus wel een markt voor, maar ik heb talloze kraampjes gezien waar ik geen enkele constructief verdienmodel in zie.
Of er voor ons vakgebied biologisch meer toekomst is als voor de gangbare landbouw hangt volledig af van hoe de koopkracht in nederland zich ontwikkelt en hoe goed we in staat blijken nieuwe produkten in de markt te zetten. Ik durf daar nu geen concrete uitspraken over te doen
mlkvhoudr
@Farmer_ extreem geradicaliseerd deze meneer. Maar dat hutje waar hij in staat pasten misschien max 100 man denk nog veel minder in dus zo spannend veel publiek had die niet
Bartlehiemboer
Ja, wij zijn ook weer terug. was de 4e keer en de beste die er bij was. Ik had het idee dat er minder geitenwollen sokken figuren rond liepen dit keer. Heb het idee dat Skal beter gecontroleerd heeft dit jaar zodat er veel niet meer hoefden te komen... Het kan ook komen dat we de eerste 2 jaar nog gangbaar waren en nog niet zo veel met bio hadden hier moet je ook in groeien. Ja, de biologische bakker heb ik ook geproefd, vond het heerlijk. Ik zou er af en toe wel meer voor betalen. We hebben A-ware biologische melk prijs met Eco melk prijs laten vergelijken door Klaas de Jong Op het einde van het verhaal komen ze wel op dezelfde prijs uit. (In of exclusief Btw onder andere) Maar nu we langer bio zijn hadden we misschien liever bij Eco gegaan voor het ons kent ons gevoel. Bij A-ware toch erg veel gangbare boeren waar niets mis mee is maar wat minder gemakkelijk praat als je bio boer bent. (Ben ik weer wat positief M u u T? 😄 )
Grasbaal
Ik was er vandaag ook even, weer veel lekkere dingen geproefd. Ook hier net als vorige week op de Horecava veel vleesvangers in het (bio) assortiment. Ook hier vond ik ze droog en smakkeloos, behalve de worstjes van paddenstoelen. Maar champions vind ik dan ook zalig...

(klik om te vergroten)

1

(klik om te vergroten)

2

(klik om te vergroten)

3

(klik om te vergroten)

4555

(klik om te vergroten)

5
mlkvhoudr
@Grasbaal dat vrouwtje in de rode jurk was mij ook al opgevallen of is dat toeval co 😆😋😉
+1
Grasbaal
@mlkvhoudr puur toeval.... 😂
Grasbaal
Eigenlijk jammer dat de Bioboeren niet met het Landbouwcollectief meedoen, nu praten ze met hun eigen agenda in Den Haag over de Fosfaatproblemen waar zij op vast lopen. En ook daar zitten weer veel raakvlakken in..

(klik om te vergroten)

1

(klik om te vergroten)

2

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0